BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Adli Müşaviri Dinçer Ural'a ne olacak?

Genelkurmay Adli Müşaviri'ne atandıktan sonra FETÖ'den gözaltına alınan Tuğgeneral Dinçer Ural'a ne olacak? Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Ural açıkladı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan YAŞ'ta Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri'ne atanan Tuğgeneral Dinçer Ural daha onra Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmasında gözaltına alınmıştı. 

Herkesin merak ettiği 'Ural nasıl atandı? Ural'ın FETÖ bağlantısı anlaşılamadı mı?, Ural görevden alınacak mı?' sorularına Bakan Fikri Işık NTV canlı yayınında yanıt verdi. 

GÖREVİNİ SÜRDÜRMESİ ZOR AFFINI İSTEYECEK

Tuğgeneral Ural'ın izne ayrıldığını açıklayan Işık, şöyle devam etti:

"Şüphe oluştu hakkında. Bundan sonra görevin sürdürülmesi zannediyorsam zor. Değerlendirme sonucu adım atılır. Üzerinde durmamız gereken bir konu. Kısa sürede bir karar veriliyor. Zannediyorum kendisi de affını isteyecek. "

AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİNİN ENİŞTE ÇIKMIŞTI

Ural'ın eski AK Parti Milletvekili Muhammed Çetin'in eniştesi çıktığının hatırlatılması üzerine ise Fikri Işık, "Birisinin bir başkasını eniştesi olması tek başına onu suçlu hale getirmez" yorumunda bulundu.

YENİ ATAMALARDA FETÖ RİSKİ VAR MI? 

"Yapılan diğer atamalar için hala böyle bir risk var mı? Gözden geçirilen atamalar var mı?" sorusuna ise Işık şöyle yanıt verdi:

"Adli süreç var orada elde edilen bilgiler var. İfadeler var bunlardan yola çıkarak elde edilen yeni bilgiler var. Herkesi zan altında tutamayız. Yargımız bu konuda bu yapıyla iltisakı olanları belirleyip çıkaracaktır. Bu yapıyla iltisakı olmayanlar endişe etmesin."