BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  POLİTİKA

Genç kızlar da askere alınsın önerisi

DP'li Zeybek, genç kızlarında askerlik eğitiminden geçirilmesini istedi!

Abone ol
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''DP'den başka çatıya gerek yok. Ancak bu konuda uzlaşıp uzlaşmayacağımız, anlaşıp anlaşmayacağımız belli değil'' dedi. Zeybek, partisinin Eskişehir İl Başkanlığınca Gar Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, DP'nin Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasi getiren parti olduğunu ve ülkeye hizmet ettiğini söyledi.

DP hükümetleri zamanında ülkenin gıdada kendi kendine yeten 7 ülkeden birisi haline geldiğine işaret eden Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''DP döneminde ülkenin her yerine hizmet ulaştırıldı ve ülke fabrikalarla doldu. 28 Şubat dönemi geçirdik. 28 Şubat öyle korkunç bir baskı dönemiydi ki doğrudan Kur'an sanık sandalyesine oturtuldu. 28 Şubat'ın bitmesi için 28 Şubat'ın ürün olan AKP'den Türkiye'nin kurtulması gerekir. 28 Şubat böyle bir iktidar oluşturmak için yapıldı. Dünyanın dev şirketleri kendine tam anlamıyla teslim olacak bir iktidar aradılar ve buldular. AKP onların desteğiyle iktidar oldu.

Türkiye'nin temel değerlerini bozuyorlar. Fabrikalar satılıyor. Satın alınan fabrikalar kapatılıyor. Gençlerimiz işsiz kalıyor. 'Yeni liberalizm' diye bir olgu dayatmaya çalışıyorlar. Nedir bu? 'Esnafa, çiftçiye, memura, sanayiciye, işçiye destek verme' demektir. İktidara geldiğimizde memur, işçi ve emekli maaşlarına yüzde 50 zam yapacağız. DP mutlaka iktidar olacak ve Türkiye'yi kurtaracak. Terör bitecek, terörün bataklığını kurutacağız. Çiftçiye destek vereceğiz.''

''TEMEL VE DUVARLARI KONUŞUYORUZ''

Zeybek ve beraberindekiler toplantının ardından Roof Garden Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.

Zeybek, bir gazetecinin ''Saadet ve Türkiye partileriyle yapılacak bir ittifakın çatısı konusunda anlaşılamadığı yönünde söylentiler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, şöyle konuştu:

''Son kongrede DP'nin ortak iradesi bir karar verdi ve bunun karar 50 yıllık bir hazırlık dönemi geçiren Namık Kemal Zeybek'in genel başkan olmasını sağladı. DP'nin ortak iradesi ve bilinci hareket geçti. DP kendini buldu ve hızla kitleleşme başladı. Önümüzde çok fazla süre yok. Önümüzde biraz süre olsa yine ittifak konularını değerlendirirdik, ama o zaman tek başımıza iktidar hedefini koyabilirdik. Şimdi daha büyük oranlarda, daha büyük yetkilerle iktidarı oluşturmak için bize yapılan tekliflerden, bize ve icraatımıza yakın bulduğumuz partilerle görüşme talep ettik. Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Öncelikle temel noktalarda anlaşmalıyız. Sonra 'kimi, nereden aday göstereceğiz' onu yapacağız. Sonra çatıya geçeriz. Çatıda bizim söylediğimiz 'DP'den başka çatıya gerek yok.' Ancak bu konuda uzlaşıp uzlaşmayacağımız, anlaşıp anlaşmayacağımız belli değil. Şimdi çatıyı konuşmuyoruz, temel ve duvarları konuşuyoruz.''

''GENÇ KIZLAR DA KISA ASKERİ EĞİTİMDEN GEÇSİN'' ÖNERİSİ

Askerlik konusundaki tartışmalara da değinen Zeybek, askerliğin teknik bir iş olduğunu,profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini söyledi. Zeybek, şunları kaydetti:
''Savaşmayı bilen ve savaş eğitimi alan, savaşı bilen kişilerden oluşan bir ordu kurulmalıdır. Tarihimizde başarılara imza atan ordular böyleydi. Yurttaşlarımız da mutlaka askeri bir eğitimden geçmelidir. Kısa dönem askerlik eğitiminden bütün gençlerimiz hatta genç kızlarımız da geçmelidir. Topyekun savaş gerektiğinde herkes o barış aletlerini kullanabilecek şekilde eğitilmelidir. Şimdi, hanımlar da erkeklerden ayrı kalmayacak şekilde savaşıyorlar. Şimdi her şey elektronik. Hanımlar elektronik başında başarılı. Böylece erkeklerden daha iyi savaşabilirler.''