BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

CHP'den sonra DP'lileri de soyacaktılar

CHP'li Gürsel Tekin'in parasını çalmak isteyan iki hırsız, bu defa da Namık Kemal Zeybek'in konvoyunda suç üstü yakalandı.

Abone ol

İzmir'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında havalimanında 2 partilinin paralarını çalan, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in cebinden para almaya çalışan S.Ç. ile A.K., bu kez Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in karşılanması sırasında benzer girişimde bulunurken suçüstü yakalandı.

Geçen yıl 10 Aralık'ta meydana gelen ilk olayda, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in cebinden para çalmaya çalışan S.Ç., yakalandı. Tekin'in şikayetçi olmaması üzerine S.Ç., ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Ancak olaydan sonra polise başvuran CHP üyesi Aydınlı müteahit Hüseyin Yıldız'ın 23 bin Euro, Ceyhan Yücel'in cebinden de 550 TL paranın, yine S.Ç. ve yanındaki A.K. tarafından çalındığı güvenlik kemarası görüntülerinden belirlendi, zanlılar aranmaya başlandı.

ZEYBEK'İN KARŞILANMASINDA YAKALANDI

Olayın ardından ortadan kaybolan 2 zanlı, İzmir'e gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'i karşılamak için havalimanında toplanan kalabalığın arasındayken polis ekipleri tarafından farkedildi. Partililerin ceplerinden para çalmaya çalışan 54 yaşındaki S.Ç. ile 51 yaşındaki A.K., suçüstü yakalandı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne götürülen iki zanlının, suçlamaları kabul etmedikleri bildirildi.

CHP üyeleri Hüseyin Yıldız ile Ceyhan Yücel'in de paralarını çalmakla suçlanan zanlılar, sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi. İstanbul'da oturdukları ve partilerin il ziyaretlerinde bu tür hırsızlıklar yaptıkları ileri sürülen iki zanlı, Adliye'ye götürülürken, suçsuz olduklarını söyledi.