BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,87
HABER /  GÜNCEL

HES'e yumurtalı protesto

AK Parti İstanbul İl binası önünde toplanan bir gurup, eylem yaptı. Gurup, yumurtalı eylemde HES projelerini protesto etti.

Abone ol

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, "14 Mart Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam İçin Barajlara Karşı Eylem Günü' nedeniyle Karadeniz Bölgesi'nde yapımı sürdürülen Hidroelektrik Santralleri (HES) için AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde protesto eylemi yaptı.

Eylemde bazı kişilerin Ak Parti İl Binasına yumurta attıkları görüldü. Polis, yumurtalı saldırıyı engellemek için kalkan kullanırken, eylemcilerden gözaltına alınan olmadı.

Sütlüce'deki Miniatürk önünde toplanan grup, "Munzurda AKP'nin Yasaları Değil, Doğa'nın Yasaları Geçerli","Munzur'dan Hasankeyf'e Direnenler Kazanacak" pankart ve dövizleri eşliğinde yürüyüşe geçti. "Direne direne kazanacağız","Su haktır satılamaz" sloganları atarak AK Parti İl Binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Hasan Şen, "AKP tarafından 29 Aralık 2010 tarihinde çıkarılan Yenilebilir Enerji Kanunu'na (YEK) yasası koruma alanlarımızı yok edecek bir adımdır. Buradaki amaç HES projelerinin önüne çıkabilecek yasal engelleri kaldırmaktır. SİT ve doğal koruma alanlarında baraj ve HES yapılması Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalara aykırıdır" dedi. Şen, HES'lere ve baraj yapımına karşı 9 Nisan'da Ankara'da büyük bir eylem yapacaklarını söyledi.

YUMURTA ATTILAR

Açıklamanın ardından grup içerisinden bazı göstericiler AKP İl Başkanlığı Binasına yumurta fırlattı. Polis atılan yumurtalara hedef olmamak için kalkanlarını kaldırdı. Eylem'e katılan bazı kişilerin uyarıları sonucunda yumurta atılmasına son verildi. Eylemin ardından yerdeki yumurta kırıkları ve kartonları dikkat çekti.