BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ta hedefteki isim!

Maçların son bölümlerinde sahada yürüyen Beşiktaş'ta oklar Schuster'in kondisyonerini gösteriyor...

Abone ol

SCHUSTER'LE en geç sezon sonu yollarını ayırması kesinleşen Beşiktaş'ta, takımın maçların son bölümünde fiziksel açıdan yaşadığı düşüşün belirginleşmesi nedeniyle oklar şimdi de Schuster'in İspanyol kondisyoneri Carlos Cascallana'yı göstermeye başladı..  
 
 Sezon başında da üst üste yaşanan adale sakatlıkları nedeniyle eleştirilen Cascallana'yı, futbolculara ve yöneticilere sorduk, çok çarpıcı yanıtlar aldık..  
 
Aragones döneminde F.Bahçe'yi çalıştıran ve aynı sebeple eleştirilen Cascallana'yı topa tutan yöneticiler, "Futbolcular 60. dakikalardan sonra stop ediyor.. F.Bahçe derbisi, Beşiktaş maçı, D.Kiev maçları ve son örnek Manisa.. Fiziksel açıdan müthiş bir kondisyon sorunumuz var" ifadelerini kullandılar..

'İYİ ÇALIŞTIRMIYOR'

FUTBOLCULAR da yöneticilerle aynı doğrultuda yorumlar yaptı. İşte adlarını yayınlamayacağımıza söz verdiğimiz 3 futbolcunun ortak görüşleri: 
"Sezon başından bu yana iyi çalıştığımız söylenemez.. Schuster takımın kondisyon idmanlarına hiç karışmıyor, topu tamamen Carlos'a bırakmış durumda.. Carlos da ağırlıklı olarak çabukluk ve kısa mesafe kondisyonu için çalışmalar yaptırıyor.. Fakat dayanıklılık ve uzun mesafeyle ilgili idmanları neredeyse hiç yapmıyoruz.. Maçlardan önceki ısınmalarımız da sadece çabukluk üzerine.. Maçların sonlarına doğru adalelerimiz taş kesiliyor.. Koşmakta güçlük çekiyoruz.

'FENERLİLER UYARDI'

BAZI arkadaşlarımız salonda ekstra idmanlar yaparak bu eksiklikleri gidermeye çalışıyor ama o da genelde yeterli olmuyor.. Milli Takım'a giden arkadaşlarımız da anlattı.. Orada F.Bahçeliler'le konuşmuşlar, 'Dikkat edin, Carlos'un idmanlarda her söylediğini yaparsanız sakatlanırsınız, bazı hareketleri yapmayın, kendinizi sakının' diye uyarmışlar..

Ayrıca hepimiz biliyoruz ki, adaleyi çabuk ısındırırsak adale zorlanıyor, güçlenmiyor ve gergin oluyor.." Bu şikayetleri yöneticilere de aktaran Beşiktaş'ta özellikle sezonun ilk yarısında yaşanan sakatlıkların müsebbibi olarak yine Carlos Cascallana gösteriliyor..

MAAŞI 20 BİN EURO

İspanya'da altyapılarda kondisyonerlik yapan Carlos Cascallana, Beşiktaş'tan primler dışında aylık 20 bin Euro maaş alıyor..

'Herkesin adalesi SAKAT!'

KULÜP doktoru Devrim Urgun'a Beşiktaş'ta kaç futbolcunun bu sezon adale sakatlığı geçirdiğini sorduk.. 
 
İşte yanıtı: "Bu sezon takımda adale sakatlığı geçirmeyen oyuncu yok.. 21 sakatlık oldu. Hatta bazıları 2'şer 3'er kez yaşadı..

Özellikle Guti ile Quaresma her maçtan sonra adale sertleşmesi şikayetiyle bana geliyorlar ve maçtan sonraki ilk idmana katılmıyorlar.. Sebebini bilemem ama takımda bir adale problemi olduğu kesin.." Urgun'un bu sözleri de Cascallana'nın idmanlarıyla ilgili doğan soru işaretlerini kuvvetlendirecek bir intiba yaratıyor.

F.Bahçeliler şikayetçiydi

CARLOS Cascallana'nın Aragones'in yardımcılığını yaptığı dönemde F.Bahçe'de Emre, Deniz, Josico ve Maldonado adale sakatlıkları yaşamış, Alex geçirdiği pubis sakatlığı nedeniyle uzun süre frikik bile kullanamamıştı.. F.Bahçeli futbolcular Carlos'u "Adam İspanya'da PAF takım çalıştırıyormuş.. Bize 16-17 yaşındaki çocuklara uyguladığı kondisyon idmanını uygulamış, bu 25 yaş üstü bedenlerde büyük hırpalanmaya neden olmuştu.." sözleriyle eleştiriyorlardı.