BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  GÜNCEL

UNDP Başkanı Helen Clark Kars'ta

Kars'ta icelemelerde bulunan UNDP Başkanı Helen Clark, aşıkları dinledi, yöresel yemekleri yedi

Abone ol

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı ve Yeni Zelanda eski Başbakanı Helen Clark, Kars'ta BM'nin desteklediği projelerin durumunu incelerken, Kars kaşarından yedi, aşıkların atışmalarını izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliği ve UNDP'nin yanı sıra UNESCO, UNICEF ve BM Dünya Turizm Örgütü ortaklığı ile Kars'ta yürütülen 'Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi İçin İttifaklar BM Ortak Programı' kapsamında Kars'a gelen Helen Clark, Vali Kara'yı ziyaret etti.

Şehrin mimarisine hayran kaldıklarını söyleyen Clark"Gördüklerimden yola çıkarak Kars inanılmaz bir kent. Uçaktan gördüğüm kadarıyla çok güzel bir güzelliği var. BM ortak programı çerçevesinde yürütülen çalışmalarda da kültür ve kültürel mirasın korunması, geliştirilmesi ve aynı zamanda bireylerin yaşam standartlarını geliştirmesi konusu beraber ele alınmaktadır" dedi.

Vali Ahmet Kara, Clark ve beraberindeki heyete teşekkür ederek Kars'ta görmekten memnun olduklarını kaydetti. Kara, Clark'a, plaket ve Sarıkamış obsidyen taşından yapılmış bir kolye hediye etti.

Kars Çocuk Müze Odası'nı ziyaret eden Clark, daha sonra Kars Aşıklar Kültür Evi'nde, BM Ortak Programı Hibe Programının desteklediği kaz evi, saz atölyesi, aşıklar kültür evi, peynir müzesi, snovboard, somut olmayan kültürün geliştirilmesi ve Kars kurumsal güçlendirme projeleri hakkında, proje sahipleri ile bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kendisine kırmızı şarap ikram edilen Clark, Kars'a özgü Kaşar, bal ve peynirlerden de tatdı. Burada Clark'a üzerinde resmi bulunan plaket ve Kars bebekleri hediye edildi. Kars Kültür Evi aşıkları ise Helen Clark'a özel olarak sazlı sözlü 'Hoşgeldiniz' türküleri söyledi.