BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.480,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'ye yumurtalı protesto

Sütlüce Miniatürk önünde toplayan bir grup Munzur'da yapılacak olan HES'ler için protesto gösterisi yaptı.

Abone ol

Sütlüce'deki Miniatürk önünde toplanan grup, "Munzurda Ak Parti'nin Yasaları Değil, Doğa'nın Yasaları Geçerli","Munzur'dan Hasankeyf'e Direnenler Kazanacak" pankart ve dövizleri eşliğinde yürüyüşe geçti.

"Direne direne kazanacağız","Su haktır satılamaz" sloganları atarak AK Parti İl Binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Hasan Şen, "Ak Parti tarafından 29 Aralık 2010 tarihinde çıkarılan Yenilebilir Enerji Kanunu'na (YEK) yasası koruma alanlarımızı yok edecek bir adımdır. Buradaki amaç HES projelerinin önüne çıkabilecek yasal engelleri kaldırmaktır. SİT ve doğal koruma alanlarında baraj ve HES yapılması Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalara aykırıdır" dedi. Şen, HES'lere ve baraj yapımına karşı 9 Nisan'da Ankara'da büyük bir eylem yapacaklarını söyledi.

YUMURTA ATTILAR

Açıklamanın ardından grup içerisinden bazı göstericiler Ak Parti İl Başkanlığı Binasına yumurta fırlattı. Polis atılan yumurtalara hedef olmamak için kalkanlarını kaldırdı. Eylem'e katılan bazı kişilerin uyarıları sonucunda yumurta atılmasına son verildi. Eylemin ardından yerdeki yumurta kırıkları ve kartonları