BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,92
ALTIN 2.444,88
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Geleceği gören sihirbaz

Basit sıradan bir sihirbaz... Ancak bilinmeyen çok önemli bir özelliği var. O, olacakları birkaç dakika önce görüyor.

Abone ol

Bu hafta altı yeni film gösterime giriyor. Gerilim, komedi, dram ve mistik yapımlar vizyonda olacak. Bu filmler arasında "Next" mistik öyküsü ile dikkat çekiyor. Nicholas Cage'in başrolde oynadığı film, geleceği gören bir sihirbazı anlatıyor.

İşte yeni filmler;

'Next'
(Next)

Yönetmen:
Lee Tamahori 
Oyuncular:Nicolas Cage,
'Küçük Gün Işığım'
(Little Miss Sunshine)

Yönetmen:Jonathan Dayton - Valerie Faris 
Oyuncular:Abiqail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano... 
Tür: Dram-Komedi
Süre: 101 Dk.
Yapım Yılı: 2006

Konu: Olive Hoover, 'Little Miss Sunshine' yarışmasını kazanmanın hayallerini kuran küçük bir kızdır. Hoover’lar bir Volswagen minübüse doluşup ailelerinin en küçük bireyinin hayalini gerçekleştirmek için California’ya doğru yola çıkarlar…
 
Bu üç günlük traji komik yolculuk sürprizlerle ve aile fertlerin hayal bile edemeyeceği bir sonla tamamlanacaktır

'Hasat Zamanı'
(The Reaping)

Yönetmen:Stephen Hopkins
Oyuncular:Hilary Swank, Anna Sophia Robb, Idris Elba... 
Tür: Korku / Gerilim
Süre: 96 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Katherine Winter Hıristiyanlığa karşı bütün inancını yitirmiş bir profesördür. Winter'in ağlayan heykeller, azizlere benzeyen duvar lekeleri gibi çözemediği tek bir ilahi mucize yoktur.
 
Ama küçük bir kasaba öğretmeni olan Doug Blackwell, bir dizi tuhaf olayı aydınlatması için Katherine’den yardım isteyince, bazen mucizelerin ürkütücü olabileceğini, inanç ile batıl inanç arasındaki çizginin tehlikeli ölçüde ince olduğunu öğrenir.
 
'Çılgın Motorcular'
(Wilds Hogs)


Yönetmen:Walt Becker 
Oyuncular:Tim Allen, John Travolta , Martin Lawrence ... 
Tür: Aksiyon-Macera-Komedi
Süre: 100 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Stresli işlerinden ve aile sorumluluklarından iyice bunalan ve kaçma yolları arayan orta yaşın üzerindeki dört kafadar, uçsuz bucaksız derin Amerika’ya açılmanın ve onu keşfetmenin getireceği tarifsiz özgürlük duygusunu bir an önce tatmak için sabırsızlanmaktadır.
 
Ancak motosiklet selesi yerine rahat koltuklara alışkın olan dostlarımız, hayatlarının bu en büyük macerasında tahmin ettiklerinden çok daha farklı bir dünyayla karşılaşırlar. Macera,adrenalin ve heyecan ararken kendilerini asla unutamayacakları bir yolculuğun içinde bulurlar.

'Beethoven`ı Anlamak'
(Copying Beethoven)


Yönetmen:Agnieszka Holland 
Oyuncular:Diane Kruger, Ralph Riach, Matyelok Gibbs... 
Tür: Dram-Romantik-Tarih
Yapım Yılı: 2006

Konu: Genç konservatuvar öğrencisi Anna, müziğini kâğıda geçirdiği Beethoven’ın acı ve esinle dolu dünyasına doğru çekilmeye başlar; sevgilisinin evlenme teklifini kabul ettiğinde ise Beethoven fırtınalar koparacaktır.
 
Beethoven’la sevgilisi Martin arasında seçim yapmak zorunda kalan Anna, Viyana’dan kaçmayı dener ama başaramaz; yazgısı Beethoven’ınkine bağlanmıştır.

'Next'
(Next)


Yönetmen:Lee Tamahori 
Oyuncular:Nicolas Cage, Julianne Moore , Jessica Biel... 
Tür: Aksiyon - Bilimkurgu - Gerilim
Yapım Yılı: 2007

Konu: Philip K. Dick'in Golden Man hikayesinden uyarlanan filmde Cris Johnson’un (Nicholas Cage) özel bir yeteneği vardır. Las Vegas’ta sihirbaz olarak çalışan Cris birkaç dakika sonra olacakları görebiliyordur.
 
Ona çocukken yapılan muayeneler ve gücünü kullanmak isteyen hükümet ve tıp şirketlerinden uzak kalmak için Vegas’ta takma bir ad ile basit hayatına devam etmektedir. Hayatını da sıradan sihirbazlık numaraları yaparak ve “kumar” oynayarak kazanmaktadır.
 
Terörist bir grup Los Angeles’ı nükleer bomba patlatmakla tehdit edince hükümet ajanı Callie Ferris (Julianne Moore) yardımcı olabileceğini düşündüğü Cris’i bulmak için elinden geleni yapmaya karar verir.

'Adaş'
(The Namesake)


Yönetmen:Mira Nair 
Oyuncular:Kal Penn, Irfan Khan, 
Tür: Dram
Süre: 122 Dk.
Yapım Yılı: 2006

Konu: Ashok ile karısı Ashima, yeni bir hayat peşinde, 1970’lerde Kalküta’dan New York’a yerleşirler.
 
Ancak oğulları Gogol, Amerika’da doğmuş ve Rus bir yazarın adını taşıyan bir Hintli olarak, üstelik de sarışın bir kızla çıkmaya başlayınca, anne-babasının yaşadıklarından çok daha farklı zorluklarla karşı karşıya kalır.