BIST 10.159
DOLAR 32,25
EURO 35,20
ALTIN 2.475,64
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan tarihi çağrı

Başkent'te sıcak saatler. Başbakan sürpriz bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan vekillere tarihi çağrıda bulundu.

Abone ol

"Uzun konuşmayacağım. Sadece tarihi sorumluluğu yerine getirmek üzere buradayım" sözleri ile başladı Başbakan Erdoğan basın toplantısına.
"Milletin hukukunu müdafaa etmek üzere burada bulunuyorum. Milletvekillerine seslenmek istiyorum" diyen Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

"Baykal kararlara ipotek koydu"
-"AK Parti içinden iki aday çıkmıştır. CHP olmak üzere grubu bulunan veya bulunmayan dier partilere aday çıkarmak üzere yarışa katılmamalarını istedik. Hatta Baykal vekillere genel kurula katılmamasını isteyerek iradelere ipotek koşmuştur."

"Baykal bunu hep yapıyor" 
-"
Tarih 10 Eylül 1989 yılında Özal’ı onursuzca indiririz diyeerk bir yaklaşım ortay koymuştur. Çankaya’da yargılanır gibi yaklaşım göstermiş. Yine CHP’nin mücadelesi ile Erdoğan adaylıktan vazgeçti demiştir. Aynı şekilde halkın yüzde 79’u Özal’a karşı diyordu."

"Yine aynı senaryo" 
-"Şimdi de benzer kampanya yürütüyor. Ben 30 yıl önce neysem şimdi de oyum. Diyor. Bunun altını çiziyorum. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili grup kararı almıştır. Alamaz, kendi milletvekillerinin iradesine ipotek koymuştur."

"Kendi geçmişinde olabilir" 
-"Baykal vekillere bazı işadamlarının rüşvet verdiği iddialarını dile getirmiş. AK Parti’yi kimse bu çirkin oyunlar alet edemez. Belki kendi geçmişlerinde bu tür tecrübeleri olabilir. Milletvekillerini bu yönde baskı almak istiyor."

"Vekillerin tarihi sorumluluğu var" 
Sorunların çözüm bulduğu yer bu çatı altındadır. Onun için diyorum ki demokrasi tarihimiz bizi göreve çağırıyor. Ortak bir sorumluluğu var. Bunu yerine getireceğiz. Bugün saat 15:00’de kendimizi sine-i Meclis’e emanet edeceğiz."

"Gelin milletin iradesine sahip çıkın" 

"Farklı siyasi partilere mensup olabiliriz. Bizler tek bir milletin vekilleriyiz. Gelin milletin iradesine sahip çıkalım. Bu siyasi felç dönemlerine getirmek isteyenlerin oyununa gelmeyelim Bunlar karşı demokratik bir duruşu sergileyebilirim.. Olumlu karar milletimiz hafızasına ebedileşecektir.  Hafıza kayıtlarından silinmeyecektir. Tekrar milletimin vicdanının sesine kulak vermeye çağırıyorum."//