BIST 10.152
DOLAR 32,29
EURO 35,02
ALTIN 2.454,07
HABER /  SAĞLIK

Sigarayı sigara tadında bırak

Sigarayı bırakmak isteyenlere müjde! Elektronik sigara, sigarayı sigara tadında bıraktırıyor. Nasıl mı?

Abone ol

Konya’da sigarayı bıraktırdığı öne sürülen "elektronik sigara", fuarda sergilendi.

Büyük ilgi gören ve 250 YTL’den satılan elektronik sigara kalem pille çalışıyor. İçildiğinde devreleri sayesinde sigara gibi duman çıkarıyor, ancak çevreye hiçbir zarar vermiyor.

TÜYAP’ın organizasyonunda bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilen fuara 27 ülkeden 466 firma katıldı. Fuarda en çok ilgiyi "elektronik sigara"nın tanıtıldığı İzmir merkezli Yıldız Medical ve Elektronik Ticaret Şirketi’nin standı gördü.

Sigarayı nasıl bıraktırıyor?

Çivi çiviyi söker misali, elektronik sigara, sigarayı sigara tadında bıraktırıyor. Elektronik sigarının içinde nikotin yerine ‘yalancı nikotin’ olarak bilinen bitkisel bir karışım bulunuyor. Bu karışımın vücuda hiçbir zararı yok. Ayrıca 1 kalem pille çalışan elektronik devresi sayesinde duman da çıkarabiliyor. Böylece içildiğinde insana sigara hazzı veriyor. Sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayanların elektronik sigarayı denemesini tavsiye ediyoruz.

Eletronik sigara ile de sigarayı bırakamıyorsa ömür boyu bu sigarayı kullanmasının hiçbir sakıncası yok. Elektronik sigara Sağlık Bakanlığı’nca onaylı ve CE belgesine sahip bir ürün.”

Elektronik sigara Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşıyor. Örneğin Fatih Tarim ile İbrahim Tatlıses elektronik sigara kullanıyor. 250 YTL’den satılan ürünün 1 yıl da garantisi bulunuyor.

Elektronik sigara yaygınlaşırsa kapalı alanlarda sigara içme yasağı da ortadan kalkabilir. Çünkü bu sigara çevredekilere hiçbir rahatsızlık vermediği gibi zararı da bulunmuyor.

Fuardaki standta, isteyenler ücretsiz olarak elektronik sigarayı deneyebiliyor. Deneyenlerden 38 yaşındaki Hüseyin Turanlı, “15 yıldır sigara tiryakisiyim. Tadı, sigaradan çok da farklı değil. Kesinlikle kullanılabilir ve sigarayı bıraktırabileceğini düşünüyorum. Bırakamasam da hayatım boyunca elektronik sigara içebilirim” dedi.