BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  GÜNCEL

Gediktepe gazisi çoban gördü mü?

Gediktepe siperlerinde o da vardı. Saldırıdan yaralı kurtulan gazi, teröristleri çoban zanneden komutanı tekzip ediyor.

Abone ol

11 askerin şehit olduğu Gediktepe saldırısından yaralı kurtulan askerlerden Necati Yurt, "Bir yıldan fazla o bölgede görev yaptım. O saatte o tepelerde ben ve arkadaşlarım hiç çoban görmedik. Ayrıca çobanlar o saatte o bölgeye gelmeye cesaret edemezler."  dedi.

3. Taktik Tümen Komutanı Gürbüz Kaya'nın baskının ardından bölgede inceleme yapan Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'na verdiği brifingde, "Teröristleri çoban zannettik." sözleri çok tartışılmıştı.

Zaman'dan Mustafa Gürlek'e konuşan Yurt, baskın olacağına yönelik istihbarat bilgisini daha önce aldıklarını; fakat nereye saldırı olacağını bilmediklerini kaydederek, "Daha fazla önlem alınabilirdi." diyor.

"BİZİ BU CEHENNEMDEN KURTAR DİYE ALLAH'A DUA EDİYORDUM"

Baskının yaşandığı anı anlatan Yurt, "Her şey bir anda gelişti. Ne yapacağımızı şaşırdık. Termal kamerayla görüntü alan arkadaşım şehit olmuştu. Sızmanın nereden gerçekleştiğini bilmiyorduk. Bir anda ortalık cehenneme döndü. O tepede göğüs göğüse mücadele de verdik. Ben bir taraftan 'bizi bu cehennemden kurtar' diye Allah'a dua ediyordum." ifadelerini kullanıyor.

HERON OLAYI SORUŞTURULSUN

Ateş düştüğü yeri yakar sözleri ile şehit olan arkadaşlarını hatırlatan Yurt, yaşlı gözlerle "Önceden gerekli önlemler alınsaydı, şimdi şehit arkadaşlarım aileleri ile birlikte olacaktı." dedi. Gediktepe'de uzman komando birliklerinin bulunması gerektiğini vurgulayan Yurt, baskından önce uzman birliklerinin tabura geldiğini; fakat alt bölgelere konuşlandıklarını söylüyor. Taraf gazetesinin yayımladığı istihbarat raporlarını okuduğunu ve Heronların çektiği görüntüleri televizyondan izlediğini anlatan Yurt, Gediktepe gibi başka baskınlar yaşanmaması için gerekli soruşturmanın yapılmasını istiyor.

19 Haziran 2010 tarihinde Şemdinli Tekeli Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Gediktepe üs bölgesine düzenlenen hain saldırıda 11 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı.