BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.472,45
HABER /  GÜNCEL

BDP mitingleri sonrası tehlikeli eylem

Van'da BDP'nin mitingi olaylı bitti! Mitingden ayrılanlar ara sokaklarda polise taş yağdırdı!

Abone ol

BDP'nin Van ve Mersin'de düzenlediği mitingler sonrası olay çıktı, yürüyüşe geçen bir grup her iki ilde de cadde üzerinde barikat kurup polise saldırdı. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, olası sokak eylemlerine karşı güvenlik güçleri devriye sayılarını artırdı!

12 Eylülde yapılacak referandum çalışmaları kapsamında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'a geldi. Beşyol mevkisinde toplanan kalabalığa seslenen Demirtaş, AK Parti'nin hazırladığı Anayasa değişiklik paketinin içeriğinin boş olduğunu öne sürerek, halkın, 12 Eylülde sandık başına gitmeyerek, referandumu boykot etmesi gerektiğini savundu.

Yaklaşık bir saat süren mitingin ardından alanda toplanan kalabalık, yürüyüşe geçti.

POLİSE SES BOMBA ATTILAR

Beşyol mevkisinden Soydan Kavşağı'na doğru yürüyen kalabalıktan bir kişi, caddede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yönelik ses bombası attı. Yakalanan göstericinin üzerinde bir ses bombası ve havai fişek ele geçirildi.

Daha sonra polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran gruba, basınçlı su ve biber gazı ile müdahalede bulundu.



Ara sokaklara dağılan ve caddedeki iş yerlerinin camlarını taşlayan göstericiler, ateş yakarak, yollara barikat kurdu. Bu arada, gösteriler sırasında bahçe duvarına çıkarak, kaçmaya çalışan bir çocuk, polisin müdahalesiyle aşağı düştü.

Baygınlık geçiren çocuk, vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldı.

MERSİN'DE DE OLAYLAR ÇIKTI

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, 12 Eylülde yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Şevket Sümer Mahallesi 156. Cadde'deki partisinin Akdeniz İlçe Teşkilatı önünde vatandaşlara hitap etti.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından dağılan grubun aynı cadde üzerindeki Siteler Polis Merkezi önünden geçtiği sırada, gruptaki bazı kişiler karakol önünde önlem alan polislere taşlı saldırıda bulundu. Polis de gruba gaz bombası ile müdahale etti.

Daha sonra ara sokaklarda toplanan ve çoğunluğu çocuklardan oluşan gruplar polise havai fişek ve taşlı saldırıda bulunurken, polis aracından anons yapılarak, ''ailelerden çocuklarına sahip çıkmaları ve evlerine almaları'' istendi.

BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz ve beraberindekiler ise taş atan grupları engellemeye çalıştı. Ancak gruptakiler taş atmaya devam etti. Bu sırada atılan taşlar nedeniyle bir gazetecinin otomobilinin ön camı kırıldı, bir vatandaş ise başına isabet eden taş nedeniyle yaralandı.

Polisin karakol önünde ve mahallede aldığı önlem sürüyor.