BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,06
HABER /  GÜNCEL

Geceyi gündüze çeviren kaza

Kızılcahamam semaları dün gece aydınlandı. Trafik kazası sonrası ortalık cehenneme döndü

Abone ol

AA muhabirinin aldığı ilk bilgilere göre, İstanbul’dan Ankara istikametine giden 51 DL 793 plakalı tankere, plakası henüz belirlenemeyen bir başka tanker, D-750 karayolu Kızılcahamam-Akyarma bölgesinde seyir halindeyken çarptı.

Kaza nedeniyle meydana gelen patlama sonucu, 2 kişi yanarak öldü, 51 DL 793 plakalı tankerin sürücüsü Mehmet Tan yaralandı.Kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürerken, yangın nedeniyle D-750 karayolunun İstanbul ve Ankara istikametleri ulaşıma kapatıldı.Bu arada, patlama sonucu karayolu çevresindeki ağaçlık alan da zarar gördü. Ağaçlık alandaki yangın büyümeden söndürüldü.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Kızılcahamam’da iki yakıt tankerin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yanarak ölen 2 kişinin kimlikleri belirlendi.

D-750 Karayolunun Kızılcahamam-Akyarma bölgesinde, İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Mehmet Tan’ın kullandığı 51 DL 793 plakalı tankere, 63 FF 381 plakalı başka bir tanker çarpmış, 1 kişi yaralanmış, 2 kişi ölmüştü.

Kazada yanarak ölenlerin, 63 FF 381 plakalı tankerin sürücüsü Serdar Ercan (35) ile kardeşi Nihat Ercan (26) olduğu belirlendi.

Serdar Ercan ile Nihat Ercan’ın cesetleri Ankara Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Yaralanan Mehmet Tan ise hastanede tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen Kızılcahamam Kaymakamı Bilal Çelik ile Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya incelemelerde bulundu.

İstanbul ve Ankara istikametine kapanan D-750 Karayolunda temizlik çalışmaları sürüyor. Yolun sabah saatlerinde trafiğe açılacağı öğrenildi.