BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze'de hangi kavşak trafiğe kapandı?

Gebze'nin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kavşak düzenlemesi nedeniyle sürücüler başka yollara yönlendiriliyor.

Abone ol

Gebze’nin organize sanayi bölgeleri ve köylerle bağlantısını sağlayan GOSB Kavşağı, kavşak düzenleme çalışmaları nedeniyle yarına kadar araç trafiğine kapalı tutulacak.

Gebze Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve GOSB yönetiminin işbirliği yapılan ve tamamlanma aşamasına gelen GOSB Kavşağı’nda sinyalizasyon, bordür, tratuvar, asfalt çalışmaları yapılacak. Gebze Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kavşak düzenleme çalışmalarını belirlenen süreden daha önce bitirip, kavşağı trafiğe açmayı planlıyor.

Alternatif güzelgah

GOSB Kavşağı’nın trafiğe kapalı tutulacağı süre içinde araçların kullanacağı yeni güzergahlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararıyla belirlendi.

Buna göre 1. Güzergah’la, Şekerpınar’dan gelip TEM kuzey yanyolunu kullanan araçlar GOSB Güney kapısından girerek İhsan Dede ve Şahabettin Bilgisu Caddesi’ni kullanarak GOSB Kuzey kapısından çıkarak(Shell karşısı) mevcut güzergahlarına girebilecek.

Toplu taşıma da değişiklik

2. Güzergah’la Yenikent Mahallesi Fırat Caddesi ve İnönü Mahallesi İbrahimağa Caddesi tarafından gelen araçlar Yumrukaya ışıklardan TEM Güney yanyola dönerek, Balküpü köprüsü ve kavşağını kullanarak TEM Kuzey yanyola geçip Güzeller OSB Güney kapısından girerek (toplu taşıma araçları Atatürk Caddesi’nu kullanacak. GOSB içini kullanan toplu taşıma araçları ise mevcut yolcularını bırakıp geri dönecekler)GEPOSB ve Güzeller OSB Batı kapılarından çıkacak ve mevcut güzergahlarına devam edecek.

Gebze Merkezden gelip Gençlik Caddesi, TEM Kuzey/Güney yanyollarını kullanarak GOSB, GEPOSB ve köylere gidecek olan araçlar Balküpü kavşağından yollarına devam edecek.

Balçık/Pelitli Köyleri istikamatinden gelip Gebze yönüne gidecek olan araçlar 2. Güzergahta belirtilen yolları kullanacak.

Köylerden gelip, Şekerpınar yönüne gidecek araçlar ise 1. Güzergahta belirtilen yolları kullanacak.