BIST 10.828
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,34
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te rehine operasyonu

Gaziantep'te 2 hayat kadınını silahla rehin aldıkları iddiasıyla 5 kadın satıcısının bulunduğu eve polis operasyon düzenledi.

Abone ol

Operasyonda 5 kişi çok sayıda silah ve uyuşturucuyla birlikte yakalandı. Ordu Caddesi Deniz Apartmanı'nın zemin katındaki dairede sabah saatlerinde kavga olduğu ihbarını alan polis, evde kimseyi bulamayınca olay yerinden ayrıldı.

Akşam 17.30 sıralarında aynı evden bir kadının yardım çığlıklarını duyan komşuları, durumu yine polise bildirdi. Olay yerine gelen polisin kapıyı çalması sonucu evde bulunan kişiler polise kapıyı açmayacaklarını söyledi. Kapının açılmaması üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaklaşık 45 dakika süren ikna çalışmaları sonunda kapı açıldı. İçeri giren polis, çeşitli suçlardan sabıkası olan Erkan A., İsmail E., Ali K., Adem K., Erol K.'yı gözaltına aldı.

Evde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 1 ninja kılıcı, 1 bıçak, yarım kilo toz esrar ve bir torba içerisinde yaklaşık 2 kilo kubar esrar ele geçirildi. Rehin tutuldukları iddia edilen 2 hayat kadınının, şüphelilerin dalgınlığından faydalanarak evin arka kapısından kaçtıkları öğrenildi. İki grup arasında kadınların paylaşılamaması nedeniyle önce kavga çıktığı, daha sonra kadınların silahla rehin alındığı iddia edildi. Silahların ateşlenmeye hazır olduğu, şüphelilerin olay yerine kavga için başka kişilerin de gelmesini beklediklerini öne sürüldü. 5 şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kaçan kadınları bulmak için çalışma başlatıldı.