BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  GÜNCEL

Erciş'e Tayvan'dan yardım eli uzandı

Van’ın Erciş ilçesinde Tayvan hükümeti tarafından oluşturulan 'Tayvan Köyü'ndeki 18 konteyner, törenle sahiplerine teslim edildi

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesinde Tayvan hükümeti tarafından oluşturulan "Tayvan Köyü"ndeki 18 konteyner, törenle sahiplerine teslim edildi.

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C.H Chen, törende, Tayvan'ın da deprem yaşayan ülkelerden biri olduğu için Türkiye'deki acıyı iyi bildiklerini ve bu nedenle yardımda bulunmak istediklerini söyledi. Bu doğrultuda Van'ın Erciş belediyesi ile görüşerek vatandaşların barınma ihtiyaçları için 18 konteyner yardımında bulunmak istediklerini bildirdiklerini dile getiren Chen, "1999 yılında ülkemizde meydana gelen depremde Türkiye'den arama-kurtarma ekibini yanımızda görmüştük. Şimdi sıra bizde. Bugün de içinde 2 oda, mutfak ve banyosu bulunan 18 konteyneri sahiplerine teslim ediyoruz" dedi.

AK Parti Van milletvekili Fatih Çiftçi de 23 Ekim'de bölgede büyük bir doğal afet yaşandığını belirterek, bu afetin ardından devletin ve milletin yardımlarının büyük olduğunu vurguladı. Tayvan Büyükelçiliğinin de Erciş'e çok anlamlı bir yardımda bulunduğunun altını çizen Çiftçi, "Tayvan hükümetine ve sayın büyükelçimize tüm ilçe halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ve Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu da yardımlarından dolayı Büyükelçi Chen'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından, açılışı yapılan "Tayvan Köyü"ndeki konteynerler gezildi ve sahiplerine anahtarları teslim edildi. Bu geceyi konteynerlerde geçirecekleri bildirilen büyükelçi ve eşi, törenin sonunda depremzedelere ayakkabı dağıttı.