BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.499,33
HABER /  GÜNCEL

KCK tutuklamalarına protesto

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) katılımıyla Taksim'de KCK tutuklamaları bir yürüyüşle protesto edildi.

Abone ol

Barış İnsiyatifleri adı altında bir araya gelen aralarında İHD, Küresel BAK ve MAZLUMDER'in de bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcisi 200 kişilik topluluk, KCK operasyonunda 33'ü avukat 34 şüphelinin tutuklandığı saatlerde, Tünel'den Taksim'e, üzerinde Türkçe, Kürtçe, "Kardeşlik, Adalet, Barış" yazılı pankart ile yürüdü.

Yürüyüş boyunca, "Ölüm değil, çözüm", "Barışalım yeter", "Savaşa karşı, ırkçılığa karşı, faşizme karşı, barış", "Tutuklanan arkadaşlarımız serbest bırakılsın", "Kürtler Kürtçe konuşur" diye slogan attı. Taksim Meydanı'nda Türkçe Mehmet Ali Devecioğlu, Kürtçe Yıldız Önen'in okuduğu açıklamada, "Atılan savaş naraları kulaklarımızı tırmalıyor. Saçılan nefret tohumları beyinlerimizi, kalplerimizi, vicdanlarımızı hızla kirletmeye çalışıyor. Savaş işçilerden, öğrencilerden, kadınlardan, Kürtler'den, Türkler'den, azınlıklardan, dindarlardan, sanatçılardan, en başta yaşamı, ama mutlaka bir şeyleri götürüyor. Barışın formülü çok daha karmaşık, çok daha belirsiz değil. KCK adı altında tutuklanan siyasetçiler serbest bırakılsın. Terörle mücadele kanunu ve özel yetkili ağır ceza mahkemeleri yürürlükten kaldırılsın. Yeni anayasayı hiçbir baskı ile karşılaşmadan özgürce tartışabilmek için, mutlak ifade özgürlüğü yasalarla güvence altına alınsın" denildi.

Yürüşüye Galatasaray'da katılan BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de "Barış ancak bu tür kararlı seslerin daha yüksek ve daha yaygın çıkması ile gerçekleşecektir. Barış, savaştan çok daha fazla emek gerektirir" dedi. Basın açıklaması olaysız bitti.