BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te gürültü noktasına dikkat etmeyene ceza

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşların yeni yıla sorunsuz ve huzurlu girmesi için gerekli tedbirlerini aldı.

Abone ol

GAZİANTEP Kent genelinde hizmet veren işletmelere denetim yapan ekip, ayrıca, gürültü noktasında da dikkatli olmaları için uyarılarda bulundu.

Öte yandan yılbaşı gecesi boyunca denetim ve kontrolleri yapmak üzere zabıta ekipleri görevlendirildi.

Canlı müzik yapan işletmeler ve umuma açık eğlence yerlerine gidilmesi, ruhsata uygun çalışıp çalışmadıkları, fiyat tarifelerinin olup olmadığı ve hijyen kurallarına dikkat edilip edilmediği, rutin ve şikayete bağlı denetimlerin yapılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmeyecektir. Yılbaşı gecesi olması muhtemel tüm olumsuzluklara karşı mobil ve motorize ekiplerimiz hizmet verecek olup, yılbaşı sabahına kadar devriyelerimiz vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi veya aldatılmaması için görevlerinin başında olacaktır. Şikayet olması halinde veya başkalarının huzur ve sükununa zarar verilmesi durumunda ilgililere ihtarlar verilecek, devamında ise yasaların öngördüğü müeyyideler harfiyen tatbik edilecektir. Özellikle gürültü konusunda dikkatli olunmaması halinde 208 TL ile 23000 TL arasında değişen para cezaları uygulanacaktır.”