BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Yüksekdağ: Hendek kazma meşrudur

Van'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hendek kazanlara açık açık destek çıktı

Abone ol

 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu çatışma ve savaş hali, gerçek bir demokratik çözüm zihniyeti olmadan, gerçek bir anayasal çözüm gündemi oluşturulmadan çözülemez" dedi.

Yüksekdağ, Van'da Rojin Kadın Yaşam Merkezinde partisince düzenlenen İl Kadın Konferansında yaptığı konuşmada, Kürt sorununun çözümünün öz yönetim anlayışıyla gerçekleşebileceğini savundu.

"Direnmek bizim hem güncel hem de geleceğe dair temel görevimizdir" diyen Yüksekdağ, "Aylar boyunca bu ülkenin bir tarafında öz yönetim alanlarında Kürt halkına dönük bir imha ve soykırım zihniyetiyle başlatılmış bir saldırganlık yürütülüyor" ifadesini kullandı.

Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Bugün bütün öz yönetim alanlarında sergilenen direniş haklıdır, meşrudur, insanlığın onurunu temsil ediyor. Darbeye, soykırıma karşı direnişin onurunu temsil ediyor. Nasıl Gazze'de siyonist işgale, soykırıma karşı direnmek bir onursa, Saraybosna'da soykırımcı çetelere karşı hendek kazma, direnme bir onursa, haksa, nasıl dün Mekke saldırganlarına karşı Medine'yi savunmak haksa, onursa, bugün de öz yönetim alanlarının soykırımcı, darbecilere karşı yaşamı savunmak bir onurdur, haktır, meşrudur. Kadını, yaşlısı, genci, çocuğuyla bütün bir toplum olarak halkımız bu onurlu direniş mevzilerinde elbetteki yerini alacaktır." 

Öz yönetimin bütün Türkiye'nin birliği anlayışı olduğunu iddia eden HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Sizin böldüğünüz toprakları, halkları, biz birleştirmeye çalışıyoruz. İnşallah yapacağız da bunu. Bu savaşın sorumlusu hendekler, hendekleri kazanlar değil. Bir halkın çoluğunu, çocuğunu, gencini, yaşlısını o hendekleri kazmaya, o barikatları kurmaya mecbur bıraktılar. Bu çatışma ve savaş hali, gerçek bir demokratik çözüm zihniyeti olmadan, gerçek bir anayasal çözüm gündemi oluşturulmadan çözülemez."

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.