BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Nabi Avcı'dan ODTÜ'lülere manidar gönderme!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ODTÜ'de yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Avcı, ODTÜ'lü öğrencilere Karl Marx okuyun tavsiyesinde bulundu.

Abone ol

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde okulların boykot edilmesine yönelik pankartlar açılmasının önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen talimatla ilgili Bakan Nabi Avcı soruları yanıtladı.

Avcı ODTÜ'lü öğrencilere de Karl Marx ile seslendi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dün yapılan işbırakma eylemleri ile ilgili olarak, "Gönderdiğimiz yazıda içerik çok belirgin, hiçbir Kamu görevlisinin özellikle öğretmenlerimizin terör örgütünün okullarımıza yönelik saldırıları sürüp giderken 'bu iş yerinde grev var' gibi ne sendikal haklarla ne öğretmenlik mesleğiyle ilgisi olmayan pankartlar astıklarını gördük bazı yerlerde onun için bu uyarıyı yaptık. Bunlarla ilgili işlem de yapacağız" dedi.

'ODTÜ MARKADIR AMA...'

Hürriyet'in haberine göre, Nabi Avcı ODTÜ ile tartışmalara da değindi. ODTÜ'lü öğrencilere Karl Marx ile seslenen Avcı şöyle konuştu:

"ODTÜ bir markadır. Ancak şiddet markası değildir. Akademik hüviyetiyle bir markadır. Sadece ODTÜ değil Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nde olay çıkarmaya çalışan öğrenciler biraz okusunlar. Karl Marx'ın 'Louis Bonaparte'nin 18. Brumeri'ni okusunlar."

'SÖMESTR VE KAR AÇIKLAMASI'

Yaklaşan yarı yıl tatiliyle ilgili de konuşan Avcı, "Tatillerde öğrencilere ödev yüklememek gerekiyor. Bu çocuklar tatilde kendi programlarını yapsınlar. Kendi istedikleri kitapları okusunlar. Öğretmenleri de kitap önerisinde bulunabilir. Kar yağışıyla ve bölgesel tatillerle ilgili karar mercii valiliklerimizdir. Gerektiği zaman gereken ölçekte önlem alıyorlar" dedi.

Louis Bonaparte'nin 18. Brumeri nedir?

Marksizm'in kurucularından Karl Marx tarafından yazılan ve 1852'de yayınlanan Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i Fransa'da III. Napolyon'un gerçekleştirdiği darbeyi, amcası Napolyon Bonapart'ın daha önceden gerçekleştirdiği darbeyle kıyaslar.

Kitaptaki şu cümle çok bilinir:

"Hegel, bir yerde, şöyle bir gözlemde bulunur:

Bütün tarihsel büyük olaylar ve kişiler, hemen hemen iki kez yinelenir. Hegel eklemeyi unutmuş: İlkinde trajedi, ikincisinde komedi olarak."