BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantep'te 'fıstık' gibi tablo!

5. Uluslararası Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı'nda, antepfıstığından yaptığı Çingene Kız Tablosunu sergileyen genç ressam Nilay Gündüz büyük ilgi görüyor.

Abone ol

Zeugma'nın ünlü mozaiği Çingene Kız'ı sergileyen Nilay Gündüz'e Orta Doğulu iş adamları tarafından teklif üzerine teklif yağıyor.

Birçok Orta Doğu ülkesinden iş adamları ülkelerindeki abidevi yapıların duvarlarını süsleyecek resim ve tabloları yapmak üzere ülkelerine davet ettikleri ressam Nilay Gündüz'ün çalışmalarını takdirle izliyor.

Gündüz, uzun emekler sonucu ortaya çıkardığı tablolarıyla Türkiye'nin alanındaki en iyi ressam unvanıyla anılırken genç yaşta kendi ekolünü kendi ismiyle oluşturan ressam olma özelliğini de taşıyor.

Nilayen sanatının usta mimarı ressam Nilay Gündüz'ün eserleri Türk iş adamları tarafından beğeniyle satın alınırken Orta Doğu ülkelerinin iş adamlarının da ilgisini çekmesi ressam Nilay Gündüz'ün isminin hızla uluslar arası sanat camiasına girmesi şeklinde yorumlanıyor.

5. Uluslararası Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı'nda kendisine tahsis edilen alanda sergilediği ve 100 kilo antepfıstığı kullanarak 25 kilo kabuktan yaptığı Çingene Kızı tablosu orijinali kadar ilgi görüyor. Her gün binlerce kişinin incelediği tablo önünde hayranları resim çektirmeyi de ihmal etmiyor.

Nilayen sanatının toplum tarafından benimsendiğini ve sanatseverlerin tablolarına yoğun ilgi göstermesinin büyük bir memnuniyet verici gelişme olduğunu ifade eden ünlü ressam Nilay Gündüz, “İsmi Gaziantep ile özdeşleşen antik dönemlerin en önemli eserlerinden birisi olan Zeugma'nın Çingene Kızı Mozaiğini fıstık kabuğuyla tablolaştırarak yeni bir çalışma başlattım.

Bu çalışmam ortalama 1 yıllık bir sürede tamamlandı ve 100 kilo fıstık kullandım. Söz konusu fıstığın toplam 25 kilo kabuğu tablonun oluşmasında yer aldı. Fıstık kabuğundan yapmaya başladığım tablolarıma büyük ilgi var. Gaziantep'e gelen yabancı konuklar ülkelerine dönerken artık fıstık ve baklava yanında fıstık kabuğundan yapılmış tablolar almak istiyor.

Elbette bu güzel bir gelişme. Sanatsal çalışmalarımı kendi imkanlarımla yürütürken ufkumun açılması ve daha iyi yapıtlar ortaya koymam yönünde en büyük desteği Vitamin A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bingöl Yaşar'dan aldım. Bu eserlerimin oluşmasında büyük desteği ve firiksel olarak emekleri oldu. Kendisine sizler aracılığıyla teşekkürü bir borç biliyorum.

Aldığım desteklerle her yıl farklı boyutlarda ve malzemelerde eserler üretmeye başladım. 5. Irak ve Komşu Ülkeler Fuarında sergilediğim Çingene Kız Tablom büyük ilgi görüyor.

Birçok Arap iş adamı beni ülkelerine davet ederek oradaki binalarının duvarlarına farkı çalışmalar yapmamı istiyorlar. Elbette bir sanatçı olarak farklı ülkeler ve kültürlerden insanların çalışmalarımı beğenmesi ve kabul görmesi beni mutlu ediyor. Gaziantep ve Türkiye'ye kazandıracağım o kadar çok eser ve çalışma var ki. Bunları tamamladıktan sonra çevre ülkelere eser vermeyi planlıyorum. Ancak önümüzdeki dönemlerde farklı ülkelere giderek buradaki meslektaşlarımla tanışmak ve Nilayen Sanatının bu ülkelere de taşmasını sağlamak istiyorum” dedi.

Daha önce Sanko Holdig, Tam Med, Eyüp Lojistik, Tat Makarna gibi dünya markası kurumlara logolu tablo çalışması yapan ressam Nilay Gündüz, “Sanayici ve iş adamlarımıza kendi sektörleri ve firmalarıyla ilgili konularda özel çalışmalar yapıyoruz. Fuarda gelen en büyük talepler arasında bu çalışmalarda yer aldı. Elimden geldiğince sanatı her sektöre sokmak ve sanatsal ürünleri sanayicilerimizle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.