BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mezarı başında bin güvercin uçurdular

Bursa'da 26 yaşında kansere yenik düşen güvercin tutkunu genç, ölümünün ikinci yıldönümünde mezarı başında gökyüzüne bin güvercin bırakılarak anıldı.

Abone ol

Bursa'da lenf kanserine yakalanan güvercin tutkunu Görkem Şen, bir süre hastanede tedavi gördü. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi görürken hastane bahçesinde arkadaşlarının moral olması için gökyüzüne güvercin uçurduğu Görkem, kurtarılamadı.

Çiftehavuzlar Güvercin Yetiştirenler ve Sevenler Derneği yönetimi ve üyeleri, ölümünün ikinci yıldönümünde onu dualarla ve ilginç bir etkinlikle anmaya karar verdi.

Görkem Şen'in Hamitler Mezarlığı'ndaki kabri başında önce dualar edildi, daha sonra da kamyonetlerin kasasında getirilen bin adet güvercin mezarın üzerinden gökyüzüne salındı.

Anne Meliha Şen gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun iyi kalpli bir melek olduğunu söyleyen anne Şen, "Yavrum bir melekti. Onsuz günler çok zor geçiyor. Dört duvar arasında çok yalnızım. Oğlum kuşları çok seviyordu. Çok duygulandım.

Arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Bursa Posta Güvercini Severler Derneği Başkanı Suat Demiroğulları ise, "Kardeşimiz Görkem, Aydın ağabeyimiz vardı. İkisinin anısına kuşları saldık. Bunu her sene devam ettireceğiz. Hepimiz kuşları seviyoruz" diye konuştu.

Çiftehavuzlar Güvercin Yetiştiren ve Sevenler Derneği Başkanı Hakan Altın da geçen sene kaybettikleri arkadaşlarına verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, "İki yıl önce kaybettiğimiz Görkem arkadaşımız ve geçen günlerde kaybettiğimiz Aydın ağabeyimiz için böyle bir organizasyon düzenledik. Bunu her sene devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.