BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kültür elçileri sertifikalarını aldı

“İstanbul Kültür Elçileri” seminerlerinin kapanışı, Başkan Yeniay'ın ‘Küçükçekmece’nin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ konulu sunumuyla gerçekleştirildi.

Abone ol

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi ile birlikte öncelikle şehrin dinamik kitlesi olan gençlerin İstanbul’u bilmesi, sevmesi ve turizme yönelik bilinçlendirilmesi amacıyla oluşturulan “İstanbul Kültür Elçileri” seminerleri, Nisan ve Mayıs ayları boyunca Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koordinatörlüğünde farklı tarihlerde gerçekleşen 7 seminerde, İstanbul uzmanı araştırmacılar tarafından şehrin tarihi, mimarisi, müziği, sosyal hayatı hakkında bilgiler verilirken, düzenlenen gezilerle birlikte katılımcılara İstanbul’u yaşama imkanı sunuldu.

2 Haziran Çarşamba günü Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Küçükçekmece’nin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ konusuyla 8’inci ve son seminer Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından verildi.

“Hiçbir şey tesadüfen oluşmaz; planladığınız kadar sonuç alırsınız”

Panelde konuşan Başkan Aziz Yeniay, Küçükçekmecelilik kavramının iyice yerleştiğini belirterek, son yıllarda ilçe halkının kültür, sanat, spor ve eğitimle daha fazla ilgilendiğini kaydetti.

Küçükçekmece ilçesinin 2004 yılından bu yana geçirdiği değişimlerin üzerinde duran Başkan Yeniay, 3 Kültür ve Sanat Merkezi sayesinde ilçedeki insanların bir araya gelmesinden dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi. Cennet Kültür Sanat Merkezi’nde bulunan sergi salonunun, İstanbul’da AKM sergi salonundan sonra ikinci büyük sergi salonu olduğunu belirten Başkan Yeniay, ilçedeki tiyatro salonlarına 1,5 yılda gelen kişi sayının 160 bin olduğunu vurguladı.