BIST 10.493
DOLAR 32,43
EURO 35,27
ALTIN 2.426,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantepspor bombayı patlatıyor

Gaziantespor Başkanı İbrahim Kızıl, Bayern Münih'in Arjantinli yıldızını perşembeye kadar bitirecek.

Abone ol

Arjantinli yıldızı 10 milyon Euro'ya bitirmeye çalışan Kızıl, oyuncunun parasını kendi şirketi Türk Oil'i sponsor yaparak alacak, G.Antep'in kasasından kuruş çıkmayacak.

Vatan gazetesinin haberine göre; Gaziantespor Başkanı İbrahim Kızıl'ın Türkiye'ye getirdiği düzen gerçekten parmak ısırtıyor! Özellikle 2 sezondur aldığı ve sattığı isimlerle gündem yaratan G.Antep, bu kez Anadolu'nun görmediği kadar büyük bir ismi şehre getirmek üzere: Jose Ernesto Sosa. Bundesliga şamiyonu Bayern Münih'te oynayan Arjantinli orta saha oyuncusu için başkan İbrahim Kızıl, bugünlerde yoğun mesai harcıyor.

Geçen sezon Rodrigo Tabata'yı 8 milyon, İsmail Köybaşı'nı da 6.5 milyon Euro'ya Beşiktaş'a satmayı başaran Kızıl, kazandığı bu paraların çoğunu kulüp bünyesinde tutmayı başarırken, bir yanda da büyük isimleri kadroya katıyor.. İşte onların en sonuncusu olan Arjantinli yıldız için de G.Antep'in kasasından 5 kuruş para çıkmayacak..

32 MAÇTA 5 GOLÜ VAR

Nasıl mı? İbrahim Kızıl'ın sahip olduğu Türk Oil, 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun sponsoru olacak ve dolaylı yoldan Sosa'nın tüm masraflarını da Kızıl karşılayacak. Bonservisi ve yıllık kazancıyla birlikte 3 senelik maliyeti 10 milyon Euro'yu bulan Sosa'nın transferi perşembe gününe kadar bitebilir.

Peki kim bu Sosa? 2007'de 6 milyon Euro'ya Estudiantes'den alınan ve defansif yönleri de güçlü olan Sosa, Bundesliga ekibinde istediği forma şansını bir türlü bulamadı. Bu sebepten dolayı geçen sezonun ikinci yarısını eski kulübü Estudiantes'de kiralık olarak geçirdi ve her iki kulüpte de toplam çıktığı 32 maçta 5 gol, 10 asistlik harika bir performans sergiledi.