BIST 10.899
DOLAR 32,16
EURO 34,97
ALTIN 2.455,33
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale’de kan skandalı

Kent merkezindeki sağlık ocaklarından laboratuar incelemesi için toplanan kan örneklerinin karıştığı ortaya çıktı.

Abone ol

Halk Sağlığı Laboratuarı’nda karıştığı ileri sürülen kan şişelerinin üzerine yapıştırılan barkotlarda hasta isimlerinin birbirine karıştığı, bir vatandaşın hastanede yaptırdığı kan örneği ile uyuşmaması üzerine ortaya çıktığı bildirildi.

Çanakkale Olay Gazetesi'nin haberine göre skandalın patlak vermesi üzerine laboratuar sorumlusunun yıllık iznini yarıda kestiği ve vatandaşlardan yeniden kan örneklerinin istendiği, yapılan hatanın bu şekilde telafi edilmeye çalışıldığı, skandalın basında yer almaması için hastalardan özel ricalarda bulunulduğu iddia edildi. Yaşananlarla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmaması hayret uyandırdı.

Çanakkale Merkez İlçe’deki sağlık ocaklarının hastalardan aldığı kan örneklerinin Halk Sağlığı Laboratuarı’nda birbirine karıştığı ortaya çıktı. İddiaya göre; bir sağlık ocağında kan veren hastanın laboratuar incelemesinden gelen sonuçlar karşısında değerlerin yüksek görülmesi üzerine ÇDH’na giderek bir de burada ölçüm yaptırdığı ve iki sonucu karşılaştırdığında arada uçurumlar kadar fark oluştuğunu gözleyince, bu kez özel bir sağlık kuruluşunda üçüncü kez kan incelemesi yaptırdığı ve buradan gelen sonucun da ÇDH ile benzerlik taşıdığını görünce şikayetçi olduğu bildirildi.

Sorumlu izni kesti

Skandalın patlak vermesi üzerine laboratuar sorumlusunun yıllık iznini yarıda kestiği ve vatandaşlardan yeniden kan örneklerinin istendiği, yapılan hatanın bu şekilde telafi edilmeye çalışıldığı, skandalın basında yer almaması için hastalardan özel ricalarda bulunulduğu iddia edildi. Yaşananlarla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmaması dikkat çekti.

Devlete yönlendiriliyor

Kan skandalının ortaya çıkması üzerine, birçok sağlık ocağında vatandaşın kan tahlili talebinde bulunması durumunda, hastaları Çanakkale Devlet Hastanesi’ne yönlendirdikleri dikkat çekiyor. Daha önce fısıltı gazetesi aracılığı ile skandalın ÇDH’da yaşandığı iddia edilmiş, ancak bunu ÇDH yetkilileri yalanlamıştı.