BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep Gazikent Sosyal Tesisi açıldı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak bölge halkının hizmetine sunulan Gazikent Sosyal Tesisi’nin açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptı.

Abone ol

GAZİANTEP Şahin, tesisin açılışında, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlardan çocuklara, engelliden engelsize herkesin hayat bulduğu bir Gaziantep için büyük idealleri ve hedefleri olduğunu söyledi.

İnsanı merkeze alan bir anlayışla çalışmaları her geçen gün güçlendirdiklerini ifade eden Şahin, konut, sağlık ve eğitim alanında yapılan projeleri anlattı.
Kadınların kendini yetiştirmesi için meslek kursları açtıklarını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Eskiden bir takım fırsatları kaçırmış olabilirler; Ama fırsat verildiği zaman sizlerin ne kadar güzel eserler çıkaracağını görüyoruz. Okuma-yazma bilmeyen de, İngilizce öğrenmek isteyen de, kendini tasarımla geliştirmek isteyen de burada hayat buluyor. Biz beşikten mezara kadar ilim diyen bir anlayıştan geliyoruz. Sürekli kendimizi geliştirmemiz lazım.”

Çocukları yetiştirecek bilgi ve donanıma sahip olunması gerektiğine dikkati çeken Şahin, onları gelecek tehlikelere karşı korumak için bilinçli olunması gerektiğine işaret etti.

İNSAN TANIMADIĞININ BİLMEDİĞİNİN DÜŞMANIDIR

Gaziantep’te 560 eğitim ordusu olduğunu bildiren Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“En önemli şey bir araya gelmek, çünkü insanlar tanımadığının bilmediğinin düşmanı. Bir araya gelmek kardeş olmak, bir ve beraber olmak, iri ve diri olmak, nerede doğarsa doğsun anası, babası kim olursa olsun, Kürt olsun, Türk olsun ne olursa olsun Yüce Mevlam eşrefi mahlukat olarak yarattıysa insanoğlu yaradılanların en üstünüyse hizmetin en iyisini hak ediyor. Sizlerin safları sıklaştırmanız, toplumsal huzur ve barışı için de çok önemli.”

Özellikle 7 Haziran’dan sonra yaşanan olaylara değinen Şahin, “Şehitlerimiz bizim canlarımız, ciğerlerimiz analar ağlamasın diye başladığımız yolculukta azıcık puslu havada nasıl istikrarsızlığa dönüştüğünü gördünüz. 3-4 aydan beri şu anda bütün bu dengelerde bozulma var. Ama ben şunu gördüm: Ne zaman bir bozulma hissetse millet, el koyuyor, milli irade el koyuyor, bütün düğümleri çözüyor, 1 Kasım’da da siz bu düğümleri çözeceksiniz, güven ve istikrarın devam ettiği bir Gaziantep’i inşa edeceğiz” dedi.

ŞİMŞEK: TERÖRÜN OLDUĞU YERDE HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN BAHSEDİLEMEZ

Maliye Bakanı Şimşek de vatandaşları Kürtçe selamlayarak, hak ve özgürlüklerin partisinin iktidarı döneminde arttığını belirtti.

Terörün olduğu yerde hak ve özgürlüklerden bahsedilemeyeceğini dile getiren Şimşek, “Kürt meselesi" konusunda ret, inkar, asimilasyon politikalarına rağmen hak ve özgürlükleri artırdıklarını aktardı.

Seçimlerin önemine değinen Şimşek, Türkiye'nin bir dönüm noktasına geldiğini belirtti.

Partisinin Türkiye'nin kalkınmasından yana bir politika izlediğini anlatan Şimşek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Kardeşlik, barış, huzur ortamının sağlanması için biz üzerimize düşeni yaptık. Herhangi bir etnik ayrım yapmadan her vatandaşımızın kendi kültürünün dininin özgürlüklerinin önünü açtık. Bunun karşısında çatışma kalmadı, ne şehirlerde ne dağda şiddete yer kalmadı. Çünkü Türkiye batı demokrasilerinde olduğu gibi çoğulcu eşit sistemle hukukun önünü açtı, Biz inandığımız için çalışma yaptık, şiddetin acının gözyaşının yeri olmadığını düşünüyoruz."

Konuşmaların ardından Şimşek, Şahin ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kesti,ardından tesisi gezdi.