BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'dan HDP ve Kandil'e şok sözler

Abdullah Öcalan HDP ve Kandil'i sert sözlerle eleştirmiş. Peki Devlet Öcalan'ı öne sürecek mi? Milliyet yazarı Serpil Çevikcan yazdı.

Abone ol

Devlet şimdilik Abdullah Öcalan'ı bekletecek. Yine Öcalan'ın terör ortamı için HDP ve Kandil'i suçladığı ve "benim altımı oymaya çalışıyorlar" dediği belirtiliyor.

Milliyet yazarı Serpil Çevikcan, bugünkü yazısında İmralı'dan çarpıcı bir kulis haber verdi.

Artan terör saldırıları sonrası Öcalan'ın yeni pozisyonu nasıl olacak? Yeniden sahaya sürülecek mi? Merak edilen soruların yanıtını Çevikcan bugünkü köşesinde verdi. Yazar, devlet yetkililerinden Öcalan'la ilgili aldığı bilgileri böyle aktardı:

TEMASLAR SÜRÜYOR

"Etkili etkisiz bütün aktörlerin sürecin lehinde ya da aleyhinde sahada olduğu bu ortamda İmralı’nın nasıl konumlandığına-konumlandırıldığına gelince...
İmralı heyetiyle, HDP’lilerle ve ailesiyle irtibatı olmayan Öcalan’ın devlet heyetiyle teması sürüyor.

"SÜREÇ BENİM ÜZERİMDEN İLERLER"

Öcalan’ın, “Süreç başlar ve yeniden benim üzerimden ilerler” hazırlığı yaptığı bilgisi de geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıdı. Ancak bu bekleyişin uzun süreceği anlaşılıyor.

ÖCALAN'DAN HDP VE KANDİL'E FIRÇA

Bir devlet yetkilisi Öcalan’ın 7 Haziran sonrasında başlayan terör ortamı için hem Kandil hem de HDP’ye “Bunlar eline, yüzüne bulaştırdılar, süreci bozdular. Gelişmeler Cumhurbaşkanı’na değil bana karşı bir hamledir öncelikle. Onu perde yapıyorlar ama aslında benim altımı oymaya çalışıyorlar. Bunlar süreci bu noktaya getirdiler” dediği bilgisini aktarıyor.

ŞİMDİLİK BEKLEYECEK

“Öcalan’ın şu noktada sonucu belirleyici bir rolü hâlâ var mı?” sorusuna devlet katından verilen yanıt ilginç.
“Ağırlığı var ama böyle bir noktada ağırlığını test edecek şeyler yapmaktan kaçınması doğaldır. Boşa düşmemek için daha dengeli şeyler yapmaya çalışır.”
Devlet Öcalan’ı şimdilik “öne sürmeyi” düşünmüyor.
İmralı da biraz daha bekleyecek."