BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep Büyükşehir'in hizmetleriyle büyüyor

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, merkezin yanı sıra ilçe ve köylerde de yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Abone ol

GAZİANTEP Bu kapsamda Yavuzeli ilçesinin tüm alt ve üstyapı çalışmalarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi, cami, Kur’an Kursu, taziye evleri ile oyun park alanlarını büyük ölçüde tamamladı.

Yol, asfalt ve kanalizasyon çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, ilçeye “Yavuzeli Parkı" yaparken, 3 tane de taziye evi yaptı.

İlçe merkezinin yanı sıra ilçeye bağlı köylerde de yol, sathi kaplama, kanalizasyon ve su arama çalışmalarını sürdüren ekip, aynı zamanda yol açma ve okul tamiri ile bakımını da yapıyor.

Öte yandan yol ve asfalt çalışmaları kapsamında Yavuzeli ve köylerinde çalışmalar sürerken Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise ilçe, belde ve köylerinde 9 bin 572 ton asfalt yama çalışması yaptı.

İLÇEYE 25 BİN 790 METRE İÇME SUYU HATTI DÖŞENDİ

Köy ve mahalle yollarında sathi kaplama yapan ekipler, 49 bin 190 metre kare alana ise kilit taşı döşedi.

Su arama çalışmalarını yürüten ve bu kapsamda Süleyman Obası, Ballık ve Kasaba mahallelerinde yeni sondaj kuyuları açan GASKi, ilçe genelinde 25 bin 790 metre içmesuyu hattı döşerken, içmesuyu depolarının da tadilatını yapıyor. Ayrıca GASKİ, ilçeye 25 bin 397 metre kanalizasyon hattı döşedi.
Bu arada belediye bünyesindeki GASMEK’de ilçe halkına hizmet vermeye devam ediyor. Merkezde mesleki eğitim kurslarının yanı sıra sınava hazırlanan öğrencilere TEOG dersleri de veriliyor.

Öte yandan ilçe, belde ve köylerinde arazi yolu açma ile köprü dolgu çalışmaları ile çevre düzenlemesi de yapan Büyükşehir Belediyesi, buralarda yol tesviyesi, kilit taşı döşemesi, duvar örmesi, çim ve ağaç dikimi, yol çalışması, çocuk oyun grupları, spor alanları, altyapı çalışması gibi birçok hizmetlerini de gerçekleştiriyor.