BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Obama'dan BM'de Esad için flaş açıklama!

ABD Başkanı Barack Obama, BM'de yaptığı konuşmada Suriye lideri 'Halkının üstüne varil bombası yağdıran bir zorba' sözleriyle niteledi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama Suriye meselesinin masaya yatırıldığı BM Genel Kurulu'nda hitap etti. Obama konuşmasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için "üzerlerine varil bombaları atarak masum çocukları katleden bir tiran" ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler 70'inci Genel Kurul toplantıları başladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un açılış konuşmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.
ABD'nin Suriye'deki çatışmayı sona erdirmek için Rusya ve İran dahil her ulusla çalışmaya hazır olduğunu vurgulayan Obama, Esad'ın geçiş sürecinde yer almaması gerektiğini vurguladı.
Ülkesinin IŞİD'e güvenli bir alan bırakmayacağını dile getiren Obama, Esad'ın barışçıl protestolara baskı ile karşılık verdiğini hatırlatarak, "Suriye'de çözüm zor olacak" dedi.

"SURİYE ESAD'DAN KURTARILMALI"

"Suriye'de yeni bir lider gerekli" diyen Obama, "Suriye'yi Esad'dan kurtaracak bir geçiş dönemine girilmesi"çağrısında bulundu.

Müslümanlığın bir hoşgörü dini olduğu vurgusu yapan Obama, "Müslüman olmayanlar İslam'ı terörle aynı kefeye koymamalı" şeklinde konuştu.    

ABD'nin dünyanın problemlerini tek başına çözemeyeceğini belirten Obama, "Ben dünyanın en güçlü ordusunun başkomutanıyım. Ülkemi her zaman korumaya hazırım. Ancak zor kullanarak yabancı bir ülkeye istikrar getiremiyiz" dedi.

Bir ülkenin gücünü nüfusu, bilgisi ve yetenekleri belirler" diyen ABD Başkanı Obama, "Tarih eski politikaları devam ettiremeyeceğimizi bize göstermiştir. Biz korkularımızla değil, büyük umutlarımızla hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu.

BAN: SURİYE'DE ÇÖZÜM 5 ÜLKEYE BAĞLI

"Çatışmayı sonlandırmak öncelikle Suriye'de savaşan tarafların sorumluluğunda" diyen Obama, "Ülkelerini harabeye çevirenler kendileri. Ancak çözüm için sadece Suriye'deki taraflara bakmak yeterli değil. Savaş bölgesel güç ve rekabetle de ilişkili. Ülkeye akan para ve silahlar ateşi körüklüyor" dedi.

"Özellikle 5 ülke Suriye konusunda anahtar konumda" diyen BM Genel Sekreteri Ban, "Bunlar Rusya, ABD, Suudi Arabistan, İran ve Türkiye. Taraflardan biri uzlaşmaya yanaşmadığı müddetçe sahada değişiklik beklemek faydasız" şeklinde konuştu.