BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Gazi Koşusu Hizelbeyin

80. Gazi Koşusu'nu, Halis Karataş'ın bindiği Hızelbeyi adlı safkan kazandı.

Abone ol

At yarışlarında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına bu yıl 80'incisi düzenlenen Gazi Kupası Koşusu'nu, Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı ''Hızelbeyi'' isimli safkan kazandı.

Veliefendi Hipodromu'nda çim pistte 2 bin 400 metre mesafede yapılan 3 yaşlı 22 İngiliz safkanın katıldığı koşuda, Kadri Daşkan'ın sahibi olduğu ''Hızelbeyi'' isimli safkan, son 200 metredeki atağıyla foto finişle birinci oldu. Hızelbeyi, 2.27.60'lık derecesiyle ilk sırada yer aldı.

Yarışta 2. sırayı jokeyi Ertül Cankılıç ve Özen Adalı'nın sahibi olduğu ''Annosh'' isimli safkan, 2.27.61'lik dereceyle, üçüncülüğü Kemal Kurt'un sahibi olduğu ''Bors'' isimli at, 2.29.48'lik dereceyle jokeyi Mehmet Kaya ile elde etti. Yarışın ardından düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün at üzerindeki som gümüş heykelinden oluşan birincilik kupasını, ''Hızelbeyi''nin sahibi Kadri Daşkan'a verdi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer törende, birinci gelen atın sahibini, jokeyini ve antrenörünü tebrik etti. Ahmet Necdet Sezer, jokey Halis Karataş'a ve antrenör A. Rıza Aydın'a da birer plaket verdi. Bu arada, 80. Gazi Koşusu'nu Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve İstanbul Valisi Muammer Güler de izledi.

-SAHİBİNİ ZENGİN ETTİ-

Koşuyu birinci olarak bitiren ''Hızelbeyi'', sahibine birincilik ikramiyesi olarak 420 bin YTL kazandırdı. Koşuda, ikinci gelen safkan 168, üçüncü 84, dördüncü de 42 bin YTL ikramiye kazandı. Gazi Koşusu'nu şampiyon olarak tamamlayan safkan, sahibine, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 614 bin YTL kazandırdı.

Diğer yandan, yarışlar öncesinde İbrahim Tatlıses, koşu aralarında da Gülşen'in şarkıları yarışseverleri coşturdu. Bu arada foto finişle biten yarış sonrasında izleyiciler, mücadeleyi Annosh'un kazandığı iddiasıyla kupa törenini protesto ettiler. ''Ertül Cankılıç'' diyerek tempo tutan seyirciler, ıslıklayarak Halis Karataş'a tepki gösterdiler.