BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  MEDYA

Gazeteciye 'gizliliği ihlal' davası!

Gazeteci Arzu Yıldız'a, yaptığı bir haberden dolayı 'gizliliği ihlal' ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Abone ol

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu hakkındaki başlatılan soruşturmanın ardından benzer bir haber de gazeteci Arzu Yıldız için geldi.

Gazeteci Arzu Yıldız hakkında, Başbakanlık'a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'yla ilgili yaptığı 'böcek' haberi sebebiyle 'gizliliği ihlal' suçundan dava açıldı. Davayı ise Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin suç duyurusu ile İstanbul açtı. Taraf gazetesi ile Türkiye gazetesinde çalışan Yıldız'a, davaya ilişkin henüz tebligat yapılmadı.

'Gizliliği ihlal' davasına konu edilen haber, bir ihbar mektubuna dayanıyor. Haberde kadınlar ile savcının adı bulunmazken, soruşturmaya dair bilgiler de yer almıyor. Edinilen bilgiye göre, AK Parti ile habere konu olan kadınların herhangi bir suç duyurusu bulunmuyor. Suç duyurusunu ise bizzat Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği yapıyor.

Gazeteci Arzu Yıldız, 12 Eylül, 28 Şubat, Eşref Bitlis, Malatya Zirve cinayeti, Kozmik Oda ve Turgut Özal soruşturmalarında da haber yaptığını hatırlattı. Hiçbirinde 'gizliliği ihlal' konusunda soruşturma geçirmediğini dile getiren Yıldız, "Basit dinleme olayında neden dava açılıyor?" diye sordu.

Yıldız, şöyle devam etti: "Diğer soruşturmalarda kimse rahatsız olmuyor da bunda kim rahatsız oluyor ki gizliliği ihlal davası açılıyor? Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, olay başka parti için olsaydı suç duyurusunda bulunur muydu? Ortada gizlilik yok ki gizliliği ihlal de olsun."

Eline henüz tebligat gelmediğini belirten Yıldız, davanın İstanbul'da açıldığına dikkat çekti. 

Konu hakkında Arzu Yıldız'ın twitter üzerinden paylaştığı iletiler şu şekilde:

arzu.jpg