BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  DÜNYA

Bedelini ağır öderler

Başbakan Erdoğan, "Kimse bu vatan toprakları üzerinde operasyon düşünmesin. Bedelini ağır öderler. Kimse böyle bir hesabın içine girmesin"...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Kimse bu vatan toprakları üzerinde operasyon düşünmesin. Bedelini ağır öderler. Kimse böyle bir hesabın içine girmesin" dedi.
Erdoğan, Kırklareli’nde katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir gün içinde Kırklareli ve ilçelerine 2 milyar 696 milyon liralık eser, hizmet ve yatırım kazandırdıklarını belirterek, "Tüm Kırklareli’nde şu ana kadar 3.5 milyar liralık yatırım yaptık. İktidarımız döneminde Kırklareli’ne yaptığımız yatırımlar bunlar. Gıda tarımda 894 milyon, enerji ve tabii kaynaklarda 676 milyon, ulaştırma ve haberleşmede 627 milyon, iller bankasında 500 milyon, orman su işlerinde 167 milyon, çevre ve şehircilik 128 milyon, eğitimde 120 milyon, toplu konut 85 milyon, aile ve sosyal politikalar 70 milyon, Sağlık Bakanlığı olarak 54 milyon, gençlik ve spor 48 milyon, KÖYDES 41 milyon, özel idare 35 milyon, Adalet Bakanlığı 26 milyon, kalkınma ajansı 18 milyon, bilim ve sanayide 3 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik" dedi.

KIRKLARELİ’NE YAPILAN HİZMETLER
Kırklareli’nde yaptıkları hizmetleri anlatan Erdoğan, "Toplu konut idaremiz, TOKİ 456 konutu ticaret merkezi, cami ve sağlık ocaklarını tamamladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Kırklareli’ne 5 kadın ve çocuk evi kazandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sosyal tesislerini tamamladı. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığımız 62 milyonluk yatırımla balıkçı barınaklarını ve çeşitli yolları şehrimize kazandırdı. Kırklareli üniversitemize bir enstitü binası, derslik ve atölyeler ile, kafeteryalar, futbol sahaları ve spor sahaları inşa ettik. Üniversitemize 37 milyon liralık yeni yatırım yaptık. Organize ve sanayi bölgemizde bir artıma tesisi inşa ettik. İl Özel idaremiz köprü, menfezi, yol, restorasyon projelerini tamamladı, öğrenci yurtlarını yaptı. KÖYDES kapsamında Kırklareli’nde köylerimize 40 milyon liralık yatırım yaptık. Belediyelerimiz aynı şekilde hizmetlerini tamamladı. Kamu yatırımlarıyla Kırklareli şimdi yeni 231 milyon liralık eser ve hizmete kavuşturuldu. Özel sektörümüzün yatırımları ayrıca önemli. Kırklareli’nde özel sektörümüz son birkaç yıl içinde 1 milyar 835 milyon liralık yatırım yaptı. 45 ayrı tesis kurduk. Bu sefer 2 milyar 696 milyon liralık yatırımı resmi olarak bugün Kırklareli ile buluşturuyoruz. Hepsi hayırlı olsun. Bütün bu eserleri Kırklareli’ye kazandıranlara şahsın milletim adına teşekkür ediyorum. Bakanlıklarımıza, bakan arkadaşlarıma, ekiplerine, il özel idaremize, mimarından mühendisine kadar, valiliğimize, belediye başkanlarımıza emeklerinden, gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kırklareli’nde yatırım yapan, buraya istihdam sağlayan özel sektörümüzü ayrıca kutluyor, her birine tek tek şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

"BENİ ROMANLARA SOR"
Tüm Türkiye’ye aynı muhabbetle baktıklarını ifade eden Erdoğan, "780 bin kilometrekarenin her bir karışına aynı nazarla, aynı aşkla aynı sevdayla bakıyoruz. Çünkü biz bu millete sevdalıyız. Ferhat gibi sevdalıyız. Afyondakarahisar’dan yola çıkarken tek millet dedik. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik ve öyle yürüdük. Rabia da bizi işaretliyor görüyorsunuz. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet. Millet, neler var bunun içinde Türk’ü var, Kürdü var Laz’ı var, Çerkez’ var, Roman’ı var, Boşnağ’ı var, Arnavut’u var. 36 etnik unsur Türkiye’nin içinde var. Hala millet tanımını anlayamayan milliyetçiler var bu ülkede. Biz bu ülkede tüm insanları seviyoruz. Ayırt etmeksizin seviyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Türk de Roman da Kürt de benim kardeşim, hepsi, Çerkez’i, Aranavut’u Boşnak’ı hepsi benim kardeşim. Ben Romanlarla aynı mahalle de doğdum beya. Kasımpaşa’nın romanlarına sor beni anlatsınlar size. Onlarla top oynadım, onlarla aynı okula gittim. Beraber aynı sırayı paylaştım. Hiç ayrımcılık yok aramızda. Böyle doğdum böyle büyüdüm. Biz böyle yürüdük bu yolda böyle de yürüyeceğiz. Bu ülke böyle güç bulacak. Bizi ayırmak isteyenlere prim vermeyeceğiz. Bir olacağız iri olacağız, diri olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Tek bayrak dedik hala bizim bayrağımızı tanımayanlar, anlamayanlar var, onlara tanıtacağız.

BOŞ HAYAL
Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldızımız şehidimizin sembolüdür. Bundan daha güzel bir tanım olur mu? Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte vatan, 780 bin kilometrekaresiyle. Kimse bu vatanda toprakları üzerine operasyon düşünmesin. Boş hayaldir. Bedelini ağır öderler. Bunu açık ve net söylüyorum. Kimse böyle bir hesabın içine girmesin 780 bin kilometrekare de Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Vatandaşlıktan rahatsız olanlar var. Niye rahatsız oluyorsunuz. Hepimiz bu vatandaşlık içinde bir olacağız beraber olacağız, birlikte Türkiye olacağız olay bu. Bunu hazmedemeyenler var. Varsın hazmetmesinler. Kırklareli burada bugün zaten bu meydandan cevabını veriyor. İnşallah ben inanıyorum ki 30 Mart’ta Kırklareli çok daha farklı cevap verecek. O yüzden durmak yok yola devam" dedi.
(İHA)