BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Timsah’ın gözü finalde

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası’nda İnegölspor ile karşılaşmalarının kendileri için derbi anlamı taşıdığını...

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası’nda İnegölspor ile karşılaşmalarının kendileri için derbi anlamı taşıdığını ifade etti. Daum, finalde ise Galatasaray’a karşı oynamak istediklerini söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Gençlerbirliği ile yapacakları maç öncesi Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Özlüce Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İNEGÖL İLE ARAMIZ İYİ"
Ziraat Türkiye Kupası’nda İnegölspor ile karşılaşacak olmalarının kendileri için derbi anlamı taşıdığını ifade eden Daum, "İnegölspor çok iyi performans göstererek 2 süper lig takımını saf dışı bıraktı. İnegölspor buraya çok motive olmuş bir şekilde gelecek. Son iki maçındaki performansı burada da gerçekleştirmek isteyecekler. İnegöl ile aramız gerçekten çok iyi. Birbirlerine çok yakın takımlar bunlar, birbirlerini tanıyorlar. Derbi karakteri de var tabii. Biz gruplara kalmak istiyoruz. Bunun şuuruyla Adana Demirspor maçına çıktık. Maksadımız, kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde hedeflerimizi gerçekleştirmek, yolumuza devam etmek" dedi.

"KUPAYI CİDDİYE ALDIĞIMIZ İÇİN ROTASYONA GİTMEDİK"
Spor Toto Süper Lig’in önemli takımlarının kupadan elenmesini değerlendiren Christoph Daum, "Diğer süper lig takımları hakkında bir şey diyemem. Ama Bursaspor kupayı ciddiye alıyor. Adana Demirspor maçında rotasyona gitmeyerek bunu gösterdik. Kupanın en büyük cazibesi böyle sonuçların ortaya çıkması. Alt liglerde oynayan kulüplerimiz ve futbolcularımız bunu fırsat biliyor ve bunu da çok iyi kullanıyorlar. Küçük takımlar için kupa çok çok önemli. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta çalıştığım dönemlerde de benim için kupa çok önemliydi. Kupayı almak için çalışıyorduk. Onlar için hala önemlidir, bunun değiştiğini zannetmiyorum. Büyük takımlar açısından müzenize götürecek kupa önemlidir. Bizim için de uzun bir yol. Almak için elimizden geleni yapacağız. Lig boyunca çalışmanızın semerelerini görürseniz, lig şampiyonu ya da kupa şampiyonu olursunuz. Bundan daha güzeli olamaz. Türkiye Kupası takımlar için en büyük hedeftir" diye konuştu.

"FİNALDE GALATASARAY’A KARŞI OYNAMAK İSTERİM"
Kupada takımdan ziyade en çok isteğinin kendi sahalarında oynamak olduğunu ifade eden Bursaspor Teknik Direktörü Daum, "Karşınıza istediğiniz rakip çıkar, ama en zor rakip o olur. Gruplara kalmadan önce Galatasaray maçı da olabilirdi. Ama Galatasaray’a karşı finalde oynamak isterdik. Şu anda istediğim futbol oynanmıyor. Elimizdeki oyuncularla elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Daha da iyi olacak. İkinci devre için daha iyi oynayacağımızın sinyallerini veriyor. İlk geldiğimizde takımı moral ve motivasyon olarak belirli bir seviyeye getirmek gerekiyordu. Fiziki olarak da bir yere getirmek gerekiyordu. Üçüncü olarak oyun anlamında da daha iyi olmalıyız" açıklamalarında bulundu.

"SABIRA İHTİYACIMIZ VAR"
Alman Teknik Direktör, puan cetveline bakıldığı zaman alınan son galibiyetten sonra Gençlerbirliği maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Zor bir karşılaşma. İnanılmaz derecede motive şekilde gelecekler. Onu da takım olarak göstermek isteyecekler. Mehmet hocamız ilk geldiği maçlarda da bunu çok iyi yaptı. Deplasmanda zaman zaman kurduğumuz baskıyı bu maçta da görmek istiyorum. Ben takımdan defans oynamalarını istemiyorum, önde baskı kurmalarını istiyorum. Umarım bu müsabakada baskı kurup gol buluruz. Ama bunun garantisi de yoktur. Baskı kurarsınız, ama sonuca gidemezsiniz. Kendi seyircimiz önünde sabır istiyorum. Gol olmadığı zaman sabır etmeye ihtiyaç var. Bir seri yakalayamadık. Tam iki maç kazanıyorsunuz, futbolcuda güven oluşuyor. İkiye, üçe gitme olayı güvenle de ilgili. Bir seri yakalandığı zaman, güven geldiği zaman bunlar kesinlikle gelecektir. Bence en iyi yapılan şeylerden bir tanesi, sayın Başkanımız Erkan Körüstan ve yönetimin bir çizgide gitmesi, teknik heyetin çok iyi çalışması, kadromuzun çok iyi çalışması. Zor durumdan iyi çıktığımızı düşünüyorum" dedi.
(İHA)