BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

BDP’li vekilin tokatladığı polis tayin oldu

Bir dönem Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in eylemde attığı tokat ile Türkiye gündeminde yer alan Şırn...

Abone ol

Bir dönem Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in eylemde attığı tokat ile Türkiye gündeminde yer alan Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner’in tayini İstanbul’a çıktı. Tayini çıkan Çetiner, Şırnak Valisi Hasan İpek ile vedalaştı.
Şırnak’a geldiği günden beri toplumsal olaylardaki sağduyusu ile dikkatleri üzerine çeken Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner’in önümüzdeki hafta Şırnak’tan ayrılacağı belirtildi. Tayini çıkan Çetiner, veda ziyaretleri kapsamında Şırnak Valisi Hasan İpek’i makamında ziyaret etti.
Çetiner’in Şırnak’ta çok uzun süre güzel hizmetler yaptığını ifade eden Vali İpek, yeni görevinde başarılar dileyerek, “Kendisinin de isteği ve talebiyle İstanbul’a tayini çıktı. İnşallah orada da güzel hizmetler yapar. Şırnak’ta da herkes tarafından sevilen, takdir edilen ve güzel hizmetler yapan bir arkadaşımız. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah milletvekilleri tokat atmaz, o da tazminat almaz. İstanbul’da yeni görevi hayırlı uğurlu olsun” dedi.

"ALDIĞIM TAZMİNATLA İLGİLİ SÖZÜM DEVAM EDİYOR"
Şırnak’tan ayrıldığı için hüzünlü olduğunu belirten Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner ise, 21 Mart 2011’de BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in attığı tokattan kazandığı tazminatı Şırnaklı öğrenciler için kullanmaya devam edeceğini söyledi. Çetiner, “Ben geldiğim günden beri burada 2 yıl görev yapmanın az olduğunu söylüyordum. Kendim fiilen 2 yılı aşmak suretiyle dediğimi yapmış oldum. Sözümü yememiş oldum, onun mutluluğunu yaşıyorum. Fakat bir tarafta da Şırnak’tan ayrılmanın hüznü var. Başta bana çok büyük destek veren Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten çok büyük emekleri oldu. Yine giden valilerimiz, emniyet müdürlerimiz çok büyük destekte bulundular. Ben hep kendilerinden sevgi gördüm, destek gördüm. Bundan sonra onların ve Şırnaklıların İstanbul’da bir evi var. Ben bu duygularla Şırnak’a Allah’a ısmarladık diyorum. Aldığım tazminatla ilgili sözüm aynen devam ediyor. Tazminatı Şırnaklı öğrencilere harcayacağım” diye konuştu.
Vali İpek, tayini çıkan Çetiner’e başarı belgesi, Şırnak halısı ve Şırnak’ın simgesi olan Hz. Nuh’un gemisinin maketini hediye etti. Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner de Çetiner’e Şırnak’a yaptığı hizmetler ve birçok olayda göstermiş olduğu sağduyu nedeniyle teşekkür plaketi verdi.
(İHA)