BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Dershane borcu yüzünden hapse

Aydın’da emekli olduktan sonra üniversite okumak isteyen bir kadın, ödeyemediği dershane borcu dolayısıyla hapis şoku yaşadı.<br/>Edinilen b...

Abone ol

Aydın’da emekli olduktan sonra üniversite okumak isteyen bir kadın, ödeyemediği dershane borcu dolayısıyla hapis şoku yaşadı.
Edinilen bilgiye göre, liseyi bitirdikten sonra ekonomik ve çeşitli sebepler dolayısıyla üniversiteyi okuyamayan Aydınlı Mualla Madran, PTT’de memur olarak çalışıp emekli olduktan sonra üniversite sınavına girip Açıköğretim Fakültesi’ni kazandı. Çok istediği üniversiteyi okuyup diplomasını alabilmek için bir dershaneye kayıt yaptıran Mualla Madran, “Dershaneye kayıt yaptırıp bir süre kurs aldım. Ancak borcumu bir türlü ödeyemedim. Bir süre sonra avukata giden evraklardan dolayı evime icra geldi. Dershane avukatına taahhüt verdim. Borcumu yine ödeyemedim. Bunun üzerine Aydın 2. İcra Ceza mahkemesi tarafından 3 ay hapisle cezalandırıldım. Bir süre sonra yakalandım. Mahkeme 10 günlük teslim süresi verdi. Parayı denkleştiremedim. Çaresizim” dedi.

HÜZÜNLÜ MESAJ
Kesinlikle dershane yöneticilerine kızmadığını ve borcunu inkar edemeyeceğini belirten Madran, sosyal paylaşım sitesinden yazdığı mesajında ise “Bugün sabah 09.00’da evden çıktığımda tutuklandım. Önce Emniyet Müdürlüğüne, oradan da Adliyeye götürüldüm. Tutuklanma nedenim dershaneye olan 2400 TL borcum. İnkar etmiyorum borcumu. Gittim, eğitimimi aldım ama parasını ödeyemedim. Belirli prosedürler sonunda bir yıl önce hakkımda çıkan tutuklama kararı bugün infaz edildi ve yakalandım. Adliyeden 10 gün içinde bu borcu kapatmak şartıyla serbest bırakıldım. 2 yıldır ödeyemediğim bu parayı on gün içinde ödeyebileceğimi hiç sanmıyorum. Ödeyemezsem yerim bile hazırlanmış. Denizli-Çardak-Bozkurt açık cezaevi. On gün içinde gidip ben bunu ödeyemeyeceğim diye kendim teslim olursam açık cezaevi, aksi durumunda kapalı cezaevi imiş. Yatma süresi galiba üç ay. Uzun süre buralarda değilsem bilin ki Çardak açık ceza evindeyim. Sağlıkla ve sevgiyle kalın” ifadelerine yer verdi.
(İHA)