BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,68
ALTIN 2.443,23
HABER /  MEDYA

Gazetecinin mesaisi olmaz!

ÇGD Genel Başkanı Abakay, yıpranma hakkının kaldırılmamasını istedi.

Abone ol

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, yıpranma hakkının kaldırılmasını öngören yasal düzenleme çalışmalarını eleştirerek, "Gazeteciler, mesai saati gözetmeden çalışırlar. Ayrıca gazetecinin vardiya olayı da yoktur" dedi.

Abakay, yeni Sosyal Güvenlik Kanunu konusunda ÇGD Bursa Şubesi Lokali'nde düzenlenen söyleşide, gazetecilerin kazanılmış haklarına dokunulmaması için mücadele edeceklerini belirtti.

Gazetecilerin zor şartlar altında çalıştıklarını ifade eden Abakay, buna rağmen 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikle aralarında gazetecilerin de bulunduğu bazı çalışanların "yıpranma" haklarının kaldırılmak istendiğini kaydetti. Abakay, Isparta'daki uçak düşmesi olayı örneğinde olduğu gibi gazetecilerin mesai saati gözetmeden çalıştıklarını dile getirerek, "Yıpranma hakkından sadece gazeteciler faydalanmıyor. Gazeteciler mesai saati gözetmeksizin çalışırlar. Ayrıca, gazetecinin vardiya olayı da yoktur" dedi.

Yıpranma haklarının kaldırılması istemiyle ilgili sadece mevcut Hükümet'i eleştirmediğine de değinen Abakay, "Türkiye'de siyasiler muhalefette iken başka, iktidara geldiklerinde başka şeyler söylüyor. Maalesef siyasetçiler 'Dün dündür, bugün bugündür' anlayışıyla siyaset yapıyorlar. Bu nedenle iğneyi önce kendimize batıralım diyorum" diye konuştu.