BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Başsavcıya SÜRPRİZ destek

Adalet Bakanı Şahin, Yargıtay Başsavcısı'nın türban çıkışına destek verdi

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hiçbir siyasi partinin Anayasa ile çizilmiş olan çerçevenin dışına çıkmayı öngören bir faaliyeti olmadığını ve olamayacağını belirterek, ''Başsavcının, siyasi partilerin faaliyetleriyle ilgili inceleme yapmak gibi bir görevi olduğu için, bir takım hatırlatmalarda bulunmasını anlayışla karşılamak gerekir'' dedi.

Şahin, TBMM'de gazetecilerin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın bugün yaptığı açıklamayla ilgili sorularını yanıtladı.

Başsavcı Yalçınkaya'nın, Anayasa ve yasalardaki devletin düzeniyle ilgili hükümleri hatırlattığını ifade eden Şahin, ''Yargıtay Başsavcısı bir açıklama yapabilir mi, yapar. Niye yapmasın? Anayasa ve yasalarla ilgili hükümleri hatırlatmış. Herkes anayasal çerçeve içinde hareket eder. Siyasi partiler de anayasal çerçeve içinde hareket eder. Başsavcının da siyasi partilerin faaliyetleriyle ilgili inceleme yapmak gibi bir görevi olduğu için bir takım hatırlatmalarda bulunmasını anlayışla karşılamak gerekir'' dedi.

Bakan Şahin, ''Başsavcı bazı uygulamaları laikliğe aykırı bulmuş'' denilmesi üzerine şunları söyledi:

''Herhangi bir somut örnek vermiş değil. Sadece Anayasa ve siyasi partiler kanununda, siyasi partilerin uyması gereken esasları hatırlatmış. Yargıtay Başsavcısının denetim organı değilim, benim bir memurum değil, benden izin alıp konuşacak değil... Şu anda her siyasi parti ve parlamentoda bulunan herkes, Anayasa ve yasalar içerisinde siyasi faaliyette bulunuyor. Hiçbir siyasi partinin Anayasa ile çizilmiş olan çerçevenin dışına çıkmayı öngören bir faaliyeti yoktur, zaten olamaz. Niye böyle bir açıklama yaptı bilmiyorum.''