BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Mavi Gözlü Dev anıldı

Şair Nazım Hikmet'in doğumunun 106. yılı dolayısıyla anma gecesi düzenlendi.

Abone ol

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, gecede yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin aydınlık yüzünü, geleceğini belirler hale geldiğimizde, Nazım'a verdiğimiz sözü büyük ölçüde gerçekleştirmiş olacağımızı düşünüyorum'' diyerek, şairin 'Güzel günler göreceğiz çocuklar' dizelerini anımsattı.

Mafya liderleri yerine üstatlar olsun

Uras, şunları kaydetti: ''Televizyon dizilerimizde mafya liderleri değil de Nazım Hikmetler, Orhan Veliler, Orhan Kemaller, yazarlarımız, çizerlerimiz olursa bambaşka bir Türkiye inşa ederiz diye düşünüyorum. Nazım Hikmet bugün aramızda olsaydı önce, taşeron işçi olarak 3 yıldır maaşında artış olmayan, sendikalaşma mücadelesinde sorunlar yaşayan, Kocaeli Üniversitesi'nde grevde olan OLEYİS sendikası üyelerine de bir merhaba derdi.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz de ''İnanıyorum ki demokrasi ve özgürlük savaşında ülkenin tüm ilerici yurt severleri bir gün gerçek anlamda aydınlık yarınları kucaklayacaktır'' diyerek, Yunan şair Ritsoz'un ''Barış'' adlı şiirini okudu.

Herşeyi Nazım'dan aldım

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkan Vekili Tarık Akan ise sinema oyuncusu olarak 38 yıldır 'dolu', 'ayakları yere basan', 'güzel' eserler verme çabasında olduğunu belirterek, yanlış mesajı olan bir filmde oynamadığını söyledi.

Nazım Hikmet'in, öğretmeni olduğunu ifade eden Akan, şöyle konuştu: ''Her şeyimi Nazım Hikmet'ten aldım, ayaklarımın yere nasıl basacağını, ülkemin insanına, dünya insanına, emekçi, işçi sınıfına nasıl bakacağımı, bir ülkenin emekçi ve işçi sınıfı olmazsa oranın bir ülke olamayacağını bana çok iyi öğreten kişidir. Kocaeli, Türkiye'nin en büyük emekçi ve işçi sınıfı şehri, maalesef Nazım Hikmet'i daha ilk defa bu kadar geniş kapsamlı anabiliyoruz. Nazım Hikmet'i 20-30-40 yıl önce şu etkinlikte olduğu gibi anabilseydik emin olun ki bugün bu iktidar olmazdı.''