BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL

Gazetecilere VURAN VURANA

Manavgat'ta meydana gelen patlamadan sonra gazetecilere saldırılar sürüyor

Abone ol

Manavgat Şelalesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine giden gazeteciler, şelale civarındaki esnafın saldırısına uğradı. Olaylarda 2 gazeteci yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, patlamadan sonra Manavgat'ın yanı sıra Antalya'daki bazı gazeteciler de olay yerine gittiler.

Güvenlik şeridiyle çevrilen olay yerine alınmayan gazeteciler, patlamanın olduğu yerden uzakta, jandarma erlerinin yanına götürüldüler. Bu sırada, kamera ve fotoğraf makinelerini gören, Şelale çevresindeki işyerleri bulunan yaklaşık 300 kişi gazetecilere tepki gösterdiler. Bazı kişiler gazetecilere saldırdı.

Saldırıda, Cihan Haber Ajansı (CHA) muhabirleri Fettullah Akpınar ile Lütfü Aykurt bazı kişilerce dövüldü. Çeşitli yerlerinden yaralanan gazeteciler, Manavgat Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldılar.

Bu gazetecilerin kameraları da kırıldı ve Manavgat Irmağı'na atıldı. Saldırı sırasında Anadolu Ajansı muhabiri Cem Özdel de tartaklandı.

Saldırı üzerine gazeteciler olay yerinden ayrılmak zorunda kaldılar.

SALDIRILAR SÜRÜYOR!

Manavgat Şelalesi'ndeki patlamanın ardından gazetecilere yönelik saldırılar sürüyor.
   
Cihan Haber Ajansı'nın iki muhabirinin dövülmesinin ardından, Akşam Gazetesi muhabirleri Bülent Tatoğulları ile Sercan Aytiş de, Şelale yakınında yaklaşık 30 kişinin saldırısına uğradı. Fotoğraf makineleri kırılan gazeteciler dövüldü.
   
Çeşitli yerlerinden yaralanan gazeteciler, bir otomobile bindirilerek, Antalya Devlet Hastanesine kaldırılmak üzere yola çıktılar. Bu sırada kalabalığın, yaralı gazetecileri taşıyan otomobilitakip ederek, önünü kesmek istedikleri girişiminde bulundukları bildirildi.
   
Bu arada, patlamada yaralananların götürüldüğü Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servis önünde bekleyen gazeteciler de, hastane bahçesine gelen kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Bu saldırıda da bir ulusal televizyon kanalına ait kamera hasar gördü, bazı gazeteciler de tartaklandı.
   
Gazeteciler, ilçeyi terk etmeye başladı.