BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  GÜNCEL

Haziranda üzüm yetiştirdi

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde ikamet eden bir kişi, Haziran ayında üzüm yetiştirdi!

Abone ol

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde ikamet eden bir kişi, Haziran ayında üzüm yetiştirerek inanılması güç bir olaya imza attı.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Konak Mahallesi, Halis Selçuk Caddesi'nde oturmakta olan Bekir Yılmaz (40), 4 yıl önce evinin bahçesine komşusunun getirttiği "Yalova Karası" cinsi üzümden 2 çubuk alarak dikimini yaptı. Gelişen üzüm, hazırlanan korkuluklarla yükseklere tırmandırılarak evin bahçesine bir yandan gölgelik olurken, Haziran ayının ortasında kırmızı renk alarak olgunlaşmaya başladı.

20 günden bu yana üzüm yediklerini belirten Bekir Yılmaz, "Bu üzüm türünü komşumuz olan Ahmet Metin ağabeyimiz bol miktarda kendi arazisine dikmek için getirtti. Ben de rica ederek 2 köklü çubuk istedim. Evimin bahçesine diktim. Asmalarına da tellerle korkuluk yaparak, yükseklere çıktı ve bahçemin yarısına örttü. Hem gölgelik oldu hem de üzümleriyle bahçemi güzelleştirdi. Üzümlerin Haziran ayının ortasında olgunlaştığını görenler, sürekli olarak benden bilgi almaya başladı. Üzerindeki üzümleri kendimiz yediğimiz gibi, komşulara da dağıtmaktayım. Üzümler, bizim bu yörelerde genelde Ağustos ayının 20'sinden sonra tam olgunlaşmaktaydı. Bu tür gerçekten çok erkence bir tür olmakla birlikte, verimi de çok güzel" diye konuştu.

Öte yandan Sarıgöllü üzüm üreticileri, "Yalova Karası" üzümün ilçede Haziran ayının ortasında olgunlaşma göstermesini görerek, gelecek yıllarda bu cins üzüme yöneleceklerini dile getirdi.