BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  DÜNYA

Kıbrısta seçim sonuçları

KKTC Yüksek Seçim Kurulu, bugün yapılan 2006 Yerel ve Ara seçimlerin sonuçlarını açıkladı!

Abone ol

KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bugün yapılan 2006 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri ile Milletvekilliği Ara Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarını açıklıyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, KKTC'deki 5 büyük ilçeden 2'sinin belediye başkanlığını ana muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayları, birini de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayı kazandı. İskele'de UBP adayı Halil Orun, Güzelyurt'ta UBP adayı Mahmut Özçınar, Gazimağusa'da ise CTP adayı Oktay Kayalp yeniden belediye başkanlığı görevlerine seçildi.

4. dönem belediye başkanlığına seçilen Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, çok iyi organize olduklarını ifade ederek, sonucun, Gazimağusa halkının 12 yıllık hizmete güveninin tekrarı olduğunu söyledi. Beklentilerinin altında oy aldığını belirten Kayalp, bunun, seçime katılım oranın azlığından kaynakladığını kaydetti. Kayalp, centilmence bir yarış olduğunu bildirdi.

Güzelyurt'ta 3. dönem başkan seçilen Mahmut Özçınar da, ''propaganda döneminde, iktidarın iki ortağına karşı mücadele yaptığını'' ifade ederek, halkın hizmetine onay verdiğini söyledi. Özçınar, oy veren ve vermeyen herkese kucak açacağını belirtti. İskele de tekrar belediye başkanı seçilen UBP adayı Halil Orun ise, 'İskele'nin vaatleri değil, hizmeti tercih ettiğini'' ifade ederek, ''Sonuçta İskele'nin kazandığını'' kaydetti. Lefke'de UBP adayı Mehmet Zafer 5. dönem yeniden belediye başkanı seçildi.

Lefkoşa'da belediye başkanlığı için ise Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayı Kutlay Erk ile Demokrat Parti (DP) adayı Cemal Bulutoğulları çekişiyor. Lefkoşa ve Girne milletvekilliği seçiminde ise CTP'li adaylar önde gidiyor.