BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.436,56
HABER /  DÜNYA

Günün kanlı bilançosu

Irak'ın çeşitli bölgelerinde bugün düzenlenen saldırılarda 38 kişi öldü,

Abone ol

60 kadar kişi yaralandı. Polis, Musul kentinin doğusundaki Bortolla bölgesinde, Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi'nin (IİDYK) binasını hedef alan, bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını belirtti. Saldırıda binanın ve bina çevresinde park halindeki bazı araçların hasar gördüğü kaydedildi.

Başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Bakuba bölgesinde düzenlenen saldırılarda, 4'ü polis, 7'si asker 14 kişi öldürüldü, 7 kişi yaralandı. Bu arada, aynı bölgede ABD-Irak koordinasyon merkezinde çalışan bir general, bir albay, bir polis, kimliği belirlenemeyen kişilerce öldürülürken, bölgede düzenlenen 3 ayrı saldırıda biri polis 4 kişi yaşamını yitirdi. Bakuba'nın güneyindeki Han Bani Saad bölgesinde, 7 askerin öldürüldüğü, 4'ünün yaralandığı belirtildi.

Bağdat'ta pazar yerine konan bombalı paketle düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Bağdat'ın Zayuna bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen, polis aracını hedef alan saldırıdaysa bir polis öldü, 3'ü yaralandı. Başkentteki Kindi hastanesi yakınında bir bombanın infilak etmesi sonucu 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Bağdat'ın güneyindeki Amara kentindeyse İngiliz ordusu için çalışan bir tercüman, evinden çıktığı sırada silahlı kişilerce öldürüldü. Öte yandan, Bağdat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen bir saldırıda 4, Bağdat'ın doğusundaki bir Sünni camisi yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 2, yine Bağdat'ta özel bir güvenlik şirketine ait konvoy geçtiği sırada bir bombanın infilak etmesi sonucu 6 kişinin yaralandığı bildirildi.