BIST 10.226
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,50
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Gayrımeşru çocuklar Meclis'te

MHP Ankara milletvekili Mustafa Erdem, dizilerdeki gayri meşru çocukları meclis gündemine taşıdı..

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem gayrı meşru çocuk olgusunun kadının mağduriyeti üzerinden dizilerde meşrulaştırılmaya çalışıldığını ileri sürerek bu konuda yapılan çalışmaları sordu.

RTÜK Başkanı Davut Dursun bu dizileri, "Marjinal temalı" diziler olarak nitelendirerek denetim ve uyarıların sürdüğünü açıkladı.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, "Son yıllarda ülkemizde yerli dizilerde özellikle gayrı meşru çocuk olgusu, çocuk sahibi olan kadının masumiyeti ve mağduriyeti zemininde meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Hükümetinizin bu durumu önlemeye yönelik bir çalışması var mı?" diye sordu.

RTÜK BAŞKANI'NDA YANIT

Erdem'in sorusunu RTÜK Başkanı Davut Dursun yanıtladı. Dizilerin son zamanlarda kuruluşların en fazla şikayet alan programları olduğunu, konunun üst kurulda gündeme geldiğini, yayıncılarla 5 Kasım 2010 ve 27 Aralık 2010 tarihinde bu kapsamda bir araya gelindiğini açıklayan Dursun, "Dizilerde işlenen 'marjinal temalar', bunlara ilişkin tespitler yayıncılarla paylaşılmış ve öz denetim için çağrıda bulunmuştur" dedi.

RTÜK Kanunu'nda yer alan yayın hizmetleriyle ilgili "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkesini hatırlatan Dursun, aykırı yayınların yapılması durumunda gerekli müeyyidelerin Üst Kurul tarafından uygulandığını kaydetti.

8 Aralık 2011 tarihinde diğer hususlarla birlikte marjinal temalı diziler hakkında yayın kuruluşlarının uyarıldığını, yayınların bu çerçevede Üst Kurul'ca izlenip denetlendiğini ifade eden Dursun, kanun çerçevesinde yayınların önceden denetlenmesi ve durdurulmasının ise mümkün olmadığını hatırlattı.