BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,32
HABER /  POLİTİKA

Ersoy gönüllerde nasıl taht kurdu?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 75. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Akif Ersoy'un sadece edebi eserleriyle değil, bir eylem adamı olarak milli mücadeleye verdiği destekle de gönüllerde taht kurduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ersoy'un vefatının 75. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, fikir ve edebiyat hayatının en müstesna şahsiyetlerinden olan Ersoy'un, şair ve mütefekkir kimliğinin yanında, vatanseverliği, mütevazı hayatı, sağlam karakteri ve samimi duruşuyla gönüllerde silinmez izler bıraktığını ifade etti.

Hayatı boyunca değerli eserler veren Mehmet Akif'in, ''Çanakkale Şehitlerine'' ve ''İstiklal Marşı'' gibi ölümsüz şiirleriyle milletin şahlanışını, direnişini ve hislerini en veciz biçimde dile getirdiğini, bu eşsiz mücadeleleri tarihe altın harflerle işlediğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

''Mehmet Akif Ersoy sadece edebi eserleriyle değil, bir eylem adamı olarak milli mücadeleye verdiği destekle de gönüllerde taht kurmuştur. Kurtuluş Savaşı'nın en çetin dönemlerinde Anadolu'yu gezerek yaptığı konuşmalarla halkı bilinçlendirmiş, onların mücadele azmini üst düzeye çıkarmış, hürriyet idealini en güçlü biçimde ifade ederek topluma umut aşılamıştır.

Mehmet Akif'in başarısı ve sahiciliği içerisinde yaşadığı toplumu çok iyi tanıması, onların duygu ve anlam dünyasını çok iyi bilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle onun şiirleri, üzerinden yıllar geçmesine rağmen canlılığını ve güncelliğini korumakta, mana ve ruh dünyamızı zenginleştirmektedir.

Mehmet Akif Ersoy gibi milletimize mal olan değerlerin yaşatılması, gelecek kuşaklara tanıtılması tarihi sorumluğumuzdur. Yeni nesillerin, onun vatan sevgisinden, bağımsızlık inancından, bilgi ve birikiminden, mücadele azminden öğrenecekleri çok şey olduğunu düşünüyorum.

Bu senenin '2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı' olarak düzenlenmesi ve bu kapsamda etkinlikler yapılması da milletimizin ona olan sevgisinin anlamlı bir ifadesi olmuştur. Kadirşinas milletimiz kendisine büyük hizmetler veren Mehmet Akif Ersoy'u hiçbir zaman unutmayacak, aziz hatırasını her zaman canlı tutacaktır.

Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum.''