BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,28
HABER /  POLİTİKA

Gavur Dağı sözü çıldırttı

Bu sözü diyen AK Parti vekili... Bir de Sivas mevzusu var. Bahçeli o vekil hakkında öyle sözler söyledi ki...

Abone ol

"Ağzı olan konuşuyor" kavgasında son söz, MHP lideri Bahçeli'den! Bahçeli uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar sert ve açık konuştu.

Grup toplantısında önce, terör konusundaki söylemlerinden dolayı Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, dozu yüksek bu eleştirilerin ardından da Meclis'teki bir milletvekilini neredeyse PKK'nın destekçisi olarak ilan etti.

Gavur Dağı sözüne Bahçeli niye
bu kadar kızdı. Gavur Dağı ile
Bahçeli'nin bağlantısı ne
? Elinde
salladığı bu haritalar
neyin nesi?
Haberin ayrıntılarını okumak
için TIKLAYIN!

Başbakan Erdoğan'ın terör konusunda MHP'nin "tampon bölge" uygulamasıyla ilgili "ağzı olan konuşuyor" eleştirisi Bahçeli'nin pimini çekti. Grup toplantısında hükümete ardarda ağır eleştirilen yönelten Bahçeli'nin hedefindeki isim ise AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün oldu.

İşte Bahçeli'nin gnuptaki o konuşması;

 Bahçeli'ye göre en büyük alçaklık: Bu ülkenin bir karış toprağı verilemez. Biz bu ülkeyi bir ve bütün olarak korumaya yemin ettik. Bu vatana duyduğumuz bağlılığı her zaman vurguladık. Verilecek toprağımızın vazgeçilecek vatandaşımızın olmadığını her zaman söylüyoruz, söyledik. Böyle bir konuda en küçük ima bile vatana ihanetle eşdeğer bir alçaklıktır.

AK Parti ve PKK'nın haritası: Gavur Dağı'ndan öteye geçmek lazım gibi ifadeler kullanan AKP'li vekilin terör propaganda

 

İşte Bahçeli'yi çileden çıkaran
AK Parti Milletvekili Nihat Ergün'ün Tezkere'deki o konuşması; 

(...) Gavur Dağı'ndan ve Sivas'tan öteye gitmek, oralarda da siyaset
yapmak lazım. Oraların da
Türkiye olduğunu
idrak etmek
lazım.''

--------------------------------
Bu arada Bahçeli'nin bu sert
açıklamalarına Ergün'den cevap geldi. Ergün, Bahçeli'nin açıklamalarını seviyesiz bulduğunu söyledi.

Ergün'ün açıklamalarını okumak için TIKLAYIN

larını nereye vardığını göstermesi açısından önemlidir. Bu zatın zırvaları milletimiz için kabul edemeyeceği bir geleceğin işaretidir. AKP içinde bölücü terör örgütü propagandası yapanlar var. Bunlar Barzani'nin PKK'nın Türkiye'yi görmek istediği sınırlardır.

Bu zihniyet PKK ile aynı: Böylesine bölücü bir zihniyet en az PKK kadar alçak ve tehlikelidir. Sayın milletvekili bu haritayı işaret etmektedir. (Bahçeli kürsüden bölücü harita gösterdi) Kabul etmek mümkün değil. Gavur Dağı bura, Sivas bura... Bu ifadeler bunu kastedmektedir. AKP ile PKK'nın vizyonları arasında tam bir uyum var. Bir AKP milletvekili topraklardan vazgeçmeyi önerdi. Bu noktada Sayın Başbakan'a sormak istiyorum.

Bunların hesabı sorulacaktır. Şimdi değil ise yarın mutlaka. MHP olarak 1000 yıllık kardeşlik hukukunun bozulmasına asla müsade etmeyiz. Bu noktada her türlü fedakarlığı yapıyoruz. işbirlikçilere cevabımız. Tekirdağ'da bizim, Siirt'te... Artvin'de bizim Denizli'de... Biz yüce Türk milletiyiz.