BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,02
HABER /  POLİTİKA

MHPlileri deliye çeviren söz!

Başbakan konuştu, MHP ayağa kalktı. Öyle bir karşılık geldi ki; "Onun muhatabı Bush, Sayın'ı da malum kişi." Ve daha neler.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- AKP ile MHP arasındaki kavgada doz aşıldı. AKP’li Nihat Ergün’ün ‘Gavur Dağı-Siva Hattı’ söylemine atıf yaparak, bölücü jargon kullanıldığını iddia eden MHP lideri Bahçeli’ye verdiği yanıt, tartışmanın ateşini yükseltti. Ergün’ün sözlerini duyan Vural, zehir zemberek bir açıklama yaptı. İşte o açıklamanın satır başları:

MASKE DÜŞÜYOR
-Şıracının şahidi bozacıdır. Sayın başbakan uzunca bir süredir kullandığı söz ve kelimeler ile kendisinin derinliğini göstermektedir. Türkiye’yi yönetmekte acize düştükçe, maske düştükçe, gerçek yüzleri görünmektedir.

MHP’NİN MUHATABI OLAMAZ
-Başbakanın muhatap almıyorum sözü hazin bir sondur. Çiftçiye ‘ananı al git’, şehitlere ‘kelle’ diyen, ABD’ye ‘şifonu çekmeyin’ diye aracılar gönderen, tasarruflarına el konulan vatandaşa ‘sahtekar’ diyen, millete değil El Kadı’ya güvenen, terörist başına ‘sayın’ diyen, Barzani’yle muhatap olan, başörtüsünü istismar etmek yerine çözüm yolu önerenlere ‘tuzak kurdular’ diyen, esnaf kepenk kapatırken, vatandaş borcunu ödeyemezken ‘işler yolunda’ diyen, milletini muhatap almayan hiçbir başbakan MHP’nin muhatabı olamaz.

KİMİN MUHATABI
-Millet bir muhatap arıyor, iş-aş arıyor, şehitlerin hesabının sorulmasını istiyor, vatandaş kömüre muhtaç, aç, ama başbakan muhatap değil. Siz kime sorumlusunuz? Kimin muhatabısınız? Başbakan kime sorumlu, kimi muhatap alıyor? O’nun muhatabı Bush, düğün şahidi Berlusconi, ‘sayın’ı da o malum kişidir.

KABUSU OLACAĞIZ
-Muhatabı ihale ve proje takibi yapanlar, yolsuzluk Dişlileri, muhatabı aydınlıktan kaçan fener kullananlardır. Başbakan sınırı aşmıştır. Başbakanın muhatabı millet değildir, milletin temsilcileri değildir, muhatabı MHP değildir. MHP başbakanın kabusu olacaktır.

ÇEK GİT
- Başbakana sesleniyoruz: Seviyeli ol, sorumlu ol, haddini bil. Senden büyük Allah var, millet var. MHP millet için hizmet yapmaktadır. Milletine saygı göstermeyen birinin başbakan olarak MHP’nin muhatabı olmaya hakkı yoktur ve olamaz. Millete karşı sorumlu olduğunu unutma. Eğer başbakan olarak millet muhatap değilsen çek git, neresi muhatabınsa oraya git.

HESAP SORACAĞIZ
-Başbakan milletin şerefli temsilcilerini muhatap almıyor, milletten, televizyondan kaçıyor. Elbette hesap vereceği gün gelecektir. Milletten kaçmanın sonu yoktur. Bu hesap millet tarafından bir gün sorulacaktır.

MİNDERDEN KAÇMA
-Başbakan son günlerde sıkışan politikaları nedeniyle arenalara yanındakileri atıp, sorumluluktan kaçmaktadır. İnanç sömürüsü, yolsuzluklar ortaya çıktıkça başbakan kışkırtıcılık yapıyor. İnanç hortumcuları ortaya çıkınca, bir yardımcısını şeref ve haysiyet düellosuna gönderiyor. MHP düşüncelerini açıklayınca, bu kez grup başkanvekilini kışkırtıyor. Başbakan mert ol, yürekli ol. Türkiye’nin meselesini açıkça yüreklice bizimle tartışacak yüreğin varsa , minderden kaçma.

SÖYLEM AYNI
- Sevr ve Türkiye’yi bölmek isteyenlerin jargonunu konuştuğunu söyleyince Ergün; savunmaya çalıştı. Bu jargonu kullanan, bu haritadaki söylemi konuşan Türkiye’nin savunucusu olamaz. Gavur Dağı’nı Bahçeli’i Gavur Dağlı diye kullandıysan Sivas’ı niye kullandın? Sen bu haritaların sözcüsü müsün? Bu sözcülük ne yazık ki Türkiye’deki çoğunluk iktidarı tarafından yapılıyor. Kendilerine gelsinler. Burada asıl önemli olan İmralı’daki söylemler ile AKP söylemleri arasındakibenzerliktir.

SEZER UYARMADI MI?
-Başbakan soruyorum: Bu konuda MGK toplantısında ‘demokratik cumhuriyet’ dediğiniz için bir önceki cumhurbaşkanından uyarı aldınız mı almadınız mı? Sizden, terör örgütünün kullandığı söylemin kullanılmamasını istemedi mi?

SUÇÜSTÜ
-Aynı jargonlarını kullanacaksınız, haritalarını kullanacaksınız, bölgede ileri geri konuşacaksınız, sonra ben terörle mücadele ediyorum diyeceksiniz. AKP ve AKP sözcüsü suçüstü yakalanmıştır.

EKLEMLEME NE?
-AKP’li Ergün, Tezkere görüşülürken, bu haritalara bölgelere atıfta bulunmuş ve bu söyleme meşruluk kazandırmıştır. Nihat Ergün o günkü toplantıda Meclis tutanaklarında; Türkiye Cumhuriyeti’ne eklemleme yapılması önerisinde bulunmuştur. Kapalı kapılar ardında kimlerle görüşüyorsun? Ne eklemlemesinden söz ediyorsun? Bunun hesabını ver. Ne eklemlenmesi? Karnından konuşma. Türkiye Cumhuriyetinin uniter yapıdan çıkartıp, bir federasyon kurulması peşinde misin? Aynen okuyorum: ‘Bölgesel güç olarak belki yeni eklemleme talepleri olacaktır.’ Çık yüreklice söyle. Bush’la bu konuyu mu konuştunuz, Barzani ile pazarlık mı var? Böyle bir zafiyet birilerine cesaret verir.

SEN KİMSİN BE!
-Ergün doğu ve güneyledoğu’ya ilişkin 30 ‘a yakın yerde barajı aşmadığımızı söylüyor. Şeref duyarız, milletimiz oy verir vermez. Biz millete küsmeyiz. Saygı duyarız. Ve bu yönüyle MHP’ye haksızlık yapmasın. 40 yılımızı dolduruyoruz. Oraları PKK jargonu kullanarak, birilerinin kurtarılmış bölge gibi ortaya koyması PKK’ya cesaret vermektedir. Sen kimsin be! Benim oralarda teşkilatım var. Bilmiyorsan sus bari. Ağrı’dan Adıyaman’dan Kars’tan Sivas’tan Şanlıurfa’dan Kilis’ten , Iğdır’dan milletvekilim var. Kime mesaj veriyorsun.

BİZ VARKEN SEN YOKTUN
-O bölgedeki insanlarımızın DTP-AKP ikilemine mahkum olmadığını göreceksiniz. Bunu söylemek muftandır. MHP her karış toprakta siyaset yürütmektedir. Bilmeden konuşuyorlar. Erzincan, Erzurum merkez belediye başkanlığı kimindi? Sen yoktun Nihat Ergün oralarda. Kars, Kağızman, Sarıkamış’ta kim vardı? Malatya’da belediye başkanı kimindi? Maraş’ta , Mardin Ömerli de Muş merkez de Siirt Baykan, Sivas merkezine Şırnak İdil’e kadar belediye başkanı vardı. Vermeyen yerler olabilir. Tercihleridir saygı gösteririz. Ama bir parti MHP’nin orada siyaset yapmadığını ifade etmesi, kafalarındaki projeyi ortaya koymuştur. Şu anda da onların çizdiği Gavurdağı –Sivas hattının ötesinde de milletvekili var. O nedenle söylediği lafları iade ediyorum. MHP her karış toprakta siyaset yapar ve oy alırsa da almazsa da saygılıdır. Ne diyor bu. Haddini bilsin. Senin siyaset geçmişin ne? İki üç yıllık siyasi geçmişin var. Geçmişinden utananlar, unutanlar MHP’nin 40 yıllık siyasi hayatına laf edemez

DELİLLERİMİZ VAR
-Sayın Ergün, bu hattı sana kim çizdirdi, eklemleme derken ne pazarlıklar yaptın? Bunların hesabını ver. Milletten kaçış yok. Gün gelecek bunların hesabı tek tek sorulacak. Aynı söylemi kullananlar; delillerimiz var. Bizi siyasi tembellikle suçlayanlar siyasi geçmişi olmayanlardır. Bu muhatap almama söylemi, iflas etmiş siyasetlerinin sonucudur. Çok istiyorsan gel seni Hakkari il başkanıma götüreyim, bununla yapmak istedikleri etnik siyaseti etkin kılmaktır.

BARZANİ'DEN MEDET UMUYORLAR
- Biz bu milletten oy almak için Barzani’den medet ummadık. ‘AKP’yi destekliyoruz’ diyen Barzani’den medet uman olanlar oldu. PKK’dan medet umanlar oldu. O bölge insanı PKK ile aynı çizgide siyaset istemiyor.