BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.413,11
HABER /  POLİTİKA

DTPnin 300 milyar dolar hesabı

DTP'nin Kürt sorunu ve ekonomik krize reçeteleri hazır.. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk formülü açıkladı.

Abone ol Başbakan Erdoğan'ın "hepimiz kardeşiz" çağrısına DTP'den itiraz var. DTP lideri Türk'ün hedefinde Erdoğan vardı. Kürtlerin kardeş olarak görülmesinin lafta kaldığını savundu.

Türk ayrıca göre çözümsüzlüğün maliyetini de çıkardı. Operasyonlara harcanan 300 milyar dolar ile siyasi ve ekonomik krizin kolay atlatılacağını savundu
. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, grupta özetle şunları söyledi:

ÇÖZÜM ÇOK BASİT

Kürt sorununun çözümü çok basit. Sorunun çözümü için operasyonlara harcanan para 300 milyar dolardır. Kana, gözyaşına gerek kalmadan bu sorunu çözebilirdik. Eğer şimdiye kadar operasyonlara 300 milyar dolar harcanmasaydı, ekonomik kriz kolay atlatılabilirdi.

''BU HALKI KARDEŞLEŞTİREMEDİNİZ''

''İnkar edilen, yok sayılan kardeşlik, kardeşlik değildir'' diyen Türk, ''DTP'nin önemli rolü ve misyonu var; barışın sağlanması, akan kanın durması için samimidir. Köprüyü yıkmak kolaydır, yıktığınızda onun faturası ağır olur'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Kürtlerle Türklerin ''kışlada yan yana, öğrenci yurtlarında yan yana, okullarda aynı sıralarda oturduklarını'' söylediğini belirten Türk, şöyle devam etti:

Evet yan yana olduk, ama bu halkı kardeşleştiremediniz. Eğer bu halkı kardeş görüyorsanız, yanınızda duranların kimliğini, kültürünü nasıl inkar edersiniz. Kardeşleşmenin yolu buradan geçer. Geçmişte yaşadık, 'emret komutanım' diyenler çoktur. Örnek mi istiyorsunuz. Bugün hiçbiri burada değil, birçoğu parlamento çatısında bile değil. Onlar, halkın verdiği desteği yerinde ve zamanında kullanamadığı için burada yoklar.

''ARTIK DİYALOG KURALIM''

Getirilmesi düşünülen değişikliklere baktığımızda, bütün Türkiye'yi olağanüstü hal bölgesine dönüştürecek anlayışın olduğunu görüyoruz. Ülkeyi, güvenlik karakoluna dönüştürecek yeni anlayışla hareket ediliyor. Gelin yanlışıyla doğrusuyla, artısıyla eksisiyle artık diyalog kuralım. Bu ülke insanı ancak öyle kucaklaşabilir. Kürt sorununun çözümü buradadır. 'Zaten devrilmiş araba, böyle giderse parçasını bile toplayamazsınız' diyoruz.