BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  GÜNCEL

Gattuso'ya şike suçlaması

İtalyan AC Milan futbol takımının eski orta saha oyuncularından Gennaro Gattuso hakkında şike iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Abone ol

İtalyan AC Milan futbol takımının eski orta saha oyuncularından Gennaro Gattuso hakkında şike iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Üç sezon önce birinci lig maçlarında şike yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında dört kişi de gözaltına alındı.

İkinci lig takımı Palermo'da sadece altı maç teknik direktörlük yapan 35 yaşındaki Gattuso'nun görevine son vermişti.

Gattuso'nun kadrosunda yer aldığı 13 yıl içinde Milan iki kez birinci lig, iki kez de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmıştı.

Gennaro Gattuso'nun oynadığı milli takımda, İtalya, Almanya'da 2006 Dünya Kupası'nı kazanmıştı.

İsviçre takımın Sion'dan ayrıldıktan sonra Palermo'ya gelen Gattuso'nun sadece iki maç kazanabilmesinden sonra görevine son verilmiş ve yerine Giuseppe Iachini getirilmişti.

Savcı Roberto Di Martino, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada "Gattuso ve eski Milan ve Lazio oyuncusu Cristian Brocchi'nin 2010-11 sezonunun sonunda bazı maçlarda şike yaptıklarını" savundu.

İtalya'da daha önce de geniş kapsamlı bir şike ve yasa dışı bahis soruşturmasında bazı kişiler tutuklanmıştı.

Juventus teknik direktörü Antonio Conte o dönem ikinci ligde olan Siena'nın başındayken şikeyi ihbar etmediği için 10 ay men cezası almıştı.

Eski Lazio kaptanı Giuseppe Signori, Stefano Mauri ve eski Atalanta kaptanı, Cristiano Doni de cezaya çarptırılmış, bazı kulüplerin puanları silinmişti.