BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucu tacirlerine şafak baskını

Balıkesir’de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı. Ankara ve İstanbul illerinin de dahil edildiği operasyon...

Abone ol

Balıkesir’de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı. Ankara ve İstanbul illerinin de dahil edildiği operasyonda çok miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nce daha önce tespit edilen çok sayıda adrese mahkemeden alınan izinle baskın düzenlendi. Bu sabah erken saatlerde Balıkesir il merkezinde 14 ayrı adres, İstanbul’da 2 ve Ankara’da 3 olmak üzere 3 ilde toplam 19 ayrı adresede aynı anda arama yapıldı. Balıkesir merkezde Gündoğan Mahallesi ve Dinkçiler Mahallesi’ndeki iki adresteki operasyonda özel harekat timleri de yer aldı. Operasyon yapılan evlerdeki aramalarda narkotik polis köpeği de kullanıldı. Yapılan aramalarda 106 gram bonzai, 400 gram esrar, 1.100 adet sentetik uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Operasyonda yakalanan Ş.D. (28), A.A.T. (22), D.K. (37), İ.U. (20), Ş.E.E. (20), S.İ. (24), D.Ü. (21), S.Ç. (33), A.N. (23) ve ’suça süreklenen çocuk’ olarak kayıtlara geçirilen D.T. (17) isimli toplam 10 şüpheli Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı. Şüpheliler arasında bulunan A.N. isimli şahsın TSK bünyesinde er olarak askerlik yaptığı için polis tarafından Balıkesir Merkez Komutanlığı’na teslim edildiği belirtildi. Balıkesir’de bu sabah uyuşturucu tacirlerine yönelik şafak vaktinde düzenlenen operasyonda 200 polisin görev aldığı öğrenildi.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında yaklaşık 5 ay önce buna bağlı planlı çalışmalarda sokak satıcılığı yapan 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin zehir tacirlerinin uyuşturucu temin ettiği 50’nin üzerinde kullanıcı ile iletişim kurup yüz yüze görüşme yaptığı ve bu kişilerle ilgili de gerekli girişimlerde bulunulduğu kaydedildi. Balıkesir polisinin başkent Ankara ve İstanbul’u da kapsayan uyuşturucu operasyonuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
(İHA)