BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Gündemi sarsan operasyon sonrası konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tehditlere, tuzaklara boyun eğmeyeceklerini ilan etti.

Abone ol

Arkasına karanlık odakları alanların bu ülkeye istikamet çizemeyeceğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsade etmeyiz, göz yummayız." dedi.

Bakan çocuklarının, ünlü iş adamlarının yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındığı operasyon sonrası konuşan Erdoğan, tehditlere boyun eğmeyeceklerini böyle duyurdu.

-Saldırılar tuzaklar bu millete diz çöktüremedi, bundan sonra da çöktüremez

-Çok enteresandır. Birilerinin topu tüfeği varsa, hilesi hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allah’ımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter millet, siz yetersiniz. Allah bes bâki heves*

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Konuşması sık sık “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratlarıyla kesildi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

Konyalı büyük alim gönül insanı Mevlana'yı rahmetle, minnetle yad ediyor mekanı cennet olsun. Helikopter kazasında şehit olan dört pilot subay ve astsubayımıza Allahtan rahmet, yakınlarına, TSK'ya başsağlığı diliyorum.

*Allah bes baki heves:

"Allah her şeye yeter, geriye kalan boş istektir, hevestir"

Bes, kâfi, yeter, yetişir demektir. Bâki, kalan demektir. Heves ise, nefsin isteği, geçici arzu demektir. Allah bes diyen, Allahü teâlâya tevekkül etmiş olur. Tevekkül, vekil etmek, işini başkasına havale etmektir. Istılahta ise, Allah’a güvenmek, Ona dayanmaktır.

Konya'nın hareketimiz nezdinde müstesya yeri var. Konya bu yolculukta rehber oldu. En karanlık gecelerde yol gösteren adeta kutup yıldızı oldu. Ne zaman başımız dara düşse konya'nın hayır dualarını yüreğimizde hissettik. Sizin destekleriniz sayesinde zorlar kolay oldu, siz neyi sakıncalı gördüyseniz biz de ondan uzak durduk. 11 yıl boyunca Konya'ya mahcup olmadık, mahbubiyet yaşatmadık.

Anlamlı günde Konya'ya gönülden teşekkür ediyorum, ahde vefanız için teşekkür ediyorum. Bize inandığınız için sizlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Konya bizim arkamızda olduğumuz müddetçe biz birlikte yürümeye devam edeceğiz.

HİÇ BİR TEHDİDE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Hiçbir tehdite boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müdetçe Allah'ın izniyle geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücüadelesinden asla ayrılmayacağız. istedikleri kadar çirkin yola tevessül etsinler, istedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Türkiye'de artık söz artık milletindir, karar milletindir, yetki milletindir.

ARKASINA KARANLIK ODAKLARI ALANLAR BU ÜLKEYE İSTİKAMET ÇİZEMEZLER

Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Ayarlarımızı değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir

KİMİN NE HESABI VARSA HESABI ORADA MİLLETLE GÖRSÜNLER

Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart'ta seçim var, o seçime girsinler hesabı orada milletle görsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsade etmeyiz, göz yummayız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir, milletin çiğneneceği, kararlarının yok sayıldığı bir kabile devleti değildir. İçeriden ve dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz.

HAYIR DUASI EDİYORLAR

Bayburtlu nineler bizim için dualar ediyor. Erzurumlu yaşlı amcalar bize dualar ediyor. Van’da Diyarbakır’da Muş’ta Bitlis’te kardeşlerimiz bize Allah razı olsun diyorlar. Rize’de Trabzon’da Muğla’da İstanbul’da Edirne’de Ankara’da kardeşlerimiz seccadelerinin üzerinde bizim için dualar ediyorlar.

HEP HAKKIN YANINDA OLDUK

Filistin’de hep hakkın yanında olduk. Mısır’da hep hakkın yanında olduk. Suriye’de hakkın mazlumun mağdurun yanında olduk, dimdik durmaya devam edeceğiz. Dün akşam Meksika Cumhurbaşkanı ve heyetiyle bir yemek yedik ve gündeme yine Mevlana geldi. Onlar Rumi olarak tanıyorlar. Bugün arkadaşlarım kendilerine İspanyolca bir mesnevi hediye edeceklerdi. Nereden nereye bu mesajlar gidiyor, yine gidecek. Bu yaşıma kadar Konya’ya, diğer 80 vilayetin hepsine başımız dik ve ak geldik. Bundan sonra da Hazreti Mevlana’nın, Kılıçarslan’ın huzuruna başımız dik alnımız ak çıkacağız.

BİRİLERİNİN HİLESİ HURDASI VARSA

Çok enteresandır. Birilerinin topu tüfeği varsa, hilesi hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allah’ımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter millet, siz yetersiniz. Allah bes bâki heves*

11 yılda üç kattan daha fazla büyüttük. Türkiye dayanışma ile büyüyecek. 81 vilayetine terör nedeniyle 1 şehidimiz dahi gelmedi. Farklı bir iklim oluştu. Diğer bölgeleri de bu havayı teneffüs ediyor. Barış havası Türkiye'yi çok daha yüksek seviyelere taşıyacak.

TÜRKİYE NORMALLEŞEREK BÜYÜYECEK

İnsanımızın kimliğini,inancını tahkir eden vatndaşının diliyle, kılık kıyafetiyle meşgul olan devlet anlayışını tarihe havale ediyoruz. Başörtüsü zulmünü ortadan kaldırdık. Kamuda hanım kardeşlerimiz istediği gibi çalışabiliyorlar, Meclis'te vekiller başık açık ya da kapalı vazife yapabiliyorlar.

Biz yasakları kaldırıyoruz, milletimizin önüne seçenekler koyuyoruz, tercihler koyuyoruz. Hiçbir dayatma içinde değiliz. Hiçbir dayatmaya da müsamaha göstermiyoruz. Birinden alıp diğerine vermiyoruz. Herkesin hakkı ne ise onu temsil etmenin mücadelesini veriyoruz. Bu normalleşme Türkiye'ye asla kaybettirmez. Türkiye normalleşerek büyüyecek

Türkiye zincirlerinden kurtulmuş şekilde 2023 hedeflerine ulaşacak. 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak. Bunu yavaşlatmaya çalışacaklar. Aziz millet devletine sahip çıkarak kutlu yürüyüşü tamamına erdirecektir."


OPERASYONDA GÖZALTINA ALINANLARIN İSİM LİSTESİ

ANKARA'DA da 5 kişi gözaltına alınarak İstanbul'a gönderildi. Bu kişiler arasında bakan danışmanları da bulunuyor. Gözaltına alınanların tam listesi için tıklayın








OPERASYONUN SAVCISI BAKIN KİM ÇIKTI!




BAKAN OĞULLARI DA GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda iki bakanın oğlunun da gözaltına alındığı öğrenildi. Biri şoke etti. Zira by-pass edilen isim polisin bağlı olduğu İçişleri Bakanı... Diğer bakan da oğlunun gözaltına alındığını TV'den öğrendi.
İşte gözaltına alınan bakan oğulları (TIKLA OKU)








GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE BAŞKANI KİM?

MUHALEFETE NASIL YÜKLENDİ? SONRAKİ SAYFADA...

[PAGE]

Törenin gerçekleştirileceği salon içerisinde “1071’e minnettarız, 2071’e hizmetkarız”, “Haydi büyük usta, Ecdad’ın bıraktığı yerden…” şeklindeki pankartlar dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Şeb'i Arus törenine gelirken yine elleri boş gelmediklerini, bugün Konya'da son birkaç yıl içinde tamamlanan eser, hizmet ve yatırımların toplu resmi açılışlarının gerçekleştirileceğini söyledi. 

Bugün törenin yapıldığı Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nin de açılışını yapacaklarını belirten Erdoğan, salonun çok muhteşem olduğunu ve yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere herkese şükranlarını illetti. Konya'da böyle bir salonun gecikmeli de olsa yapılmasından dolayı hamd ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, zaman zaman Şeb'i Arus törenlerinin burada da yapılabileceğini, çünkü diğer tören salonunun küçük ve yetersiz kaldığını belirtti. 

Büyükşehir Belediyesinin 151 milyon liralık yatırımı Konya'ya kazandırdığını bildiren Erdoğan, TOKİ'nin Yenice'de bin 340 konutu, Selçuklu'da 500 konut, 3 ilkokul ve sağlık ocağını, İmranlı'da 200 tarım köy konutunu, Bozkır'da 50 yataklı bir hastaneyi tamamladığını bildirdi.

Konya'da Adalet Bakanlığı'nın Ilgın'a bir adalet sarayı kazandırdığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 18 milyon liralık sulama ve taşkın koruma yatırımını tamamladığını, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 89 milyon liralık yol yatırımlarını bitirdiğini anlatan Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'nın Konya ve ilçelerinde çok sayıda yatırımı tamamladığını ve Konya'nın hizmetine sunduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayırseverlerin de katkısıyla anaokulu, ilkokul ve liseleri tamamladığını, Selçuk Üniversitesi'nin Beden Eğitimi Spor ve Yüksek Okulu'nun inşa edildiğini ayrıca 360 kişilik bir yurdun tamamlandığını aktaran Erdoğan, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Tıp Fakültesine bir yeni doğan yoğun bakım ünitesi, çocuk hastalıkları tedavi ünitesi kazandırdıklarını ifade etti.

Meram Belediyesinin, Karatay, Selçuklu, Cihanbeyli, Ilgın, Akşehir, Mutlu, Gencek belediyelerinin, il özel idaresinin aynı şekilde önemli yatırımların gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, ''Konya'da toplamda eski rakamla 628 trilyon liralık eser hizmet ve yatırımı işte bugün bu resmi törenle hizmete alıyoruz. 105 kalemden oluşan tüm bu yatırımların Konya'ya hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Erdoğan, 11 yılda Konya'ya yaptıkları yatırımların toplam bedelinin 18,5 milyar lira olduğunu dile getirerek, ''3 ayrı hastaneden oluşan ama bir bütünlüğü de arz eden 840 yataklı şehir hastanesine de inşallah yakın bir zamanda başlıyoruz ve o zaten Konya'nın bütün sağlık noktasındaki hizmetleri görecek ve Konyalı artık Konya dışına gitmeye mahkum olmayacak. İnşallah, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının şehir merkezindeki alanında bunu gerçekleştireceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

-Ulaştırma Projeleri

Kendisinin en çok mutlu olduğu eserlerden bir tanesinin Ankara-Konya yüksek Hızlı tren, bir diğerinin de Konya-Eskişehir hızlı tren olduğunu belirten Erdoğan, Konya'nın raylı sistemde her geçen gün daha ileri gitiğini, çevre yoluyla ilgili çalışmaların da yürütüldüğünü söyledi. Erdoğan, konuşmasını şöyle devam etti:

''Tabi bu arada Konya'yı bir yerde de İstanbul'a bağlayacağız. Şimdi Eskişehir-İstanbul raylı sistem bu yıl sonu itibariyle veya Ocak ayı itibariyle bitecek. Bittiği anda bir defa Konya'dan ta İstanbula kadar yüksek hızlı trenle gitmek gerçekleşecek. Bursa, İzmir, Edirne, Sivas hatları da bittiğinde Konya kadim başkentlerimize büyük şehirlerle hızlı tren aracılığıyla kucaklaşmış olacak. Şu anda biliyorsunuz Konya Ovası projesi de planladığımız takvim çerçevesinde ilerliyor.''

-Yeni Büyükşehir Belediye Yasası

Konuşmasında yeni Büyükşehir Yasası'na da değinen Erdoğan, 30 Mart'tan itibaren Konya'da en ücra yerleşim birimlerine kadar artık hizmetin büyükşehirden geleceğini, yani büyükşehirin en ücra köşedeki köye bile hizmet götüreceğini bildirdi.

Şu anda ilçe belediyelerinin bile ulaşmadığı, ulaşamadığı yerlere büyükşehirin ulaşacağına dikkati çeken Erdoğan, ''Sadece merkez ilçelerden bugüne kadar Konya Büyükşehir oluşuyordu ama şimdi mülki sınırlar neyse hepsinden Konya Büyükşehir sorumlu. İmar bütünlüğü noktasında bütün nazım imar planları büyükşehirden çıkacak. İlçe belediyeleri sadece günlük uygulama planlarını yapacak. Mesela Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi en ücra köşede benim köylü vatandaşımı artık foseptik çukurlarından kurtaracak modern şehirlere kavuşturacak'' şeklinde konuştu.

 Bunun bir hizmet bütünleşmesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, bununla hizmetlerin hızı,  kalitesinin yaygınlığının çok daha fazlasıyla artmış olacağını söyledi. Konya Büyükşehir'in ödeneğinin de bu vesileyle artacağına işaret eden Erdoğan, ''Konya'daki büyükşehir belediye başkanımız inşallah tecrübesiyle, becerisiyle, hizmet anlayışıyla konyamızı çok daha ileri taşıyacak'' dedi.

-Hangi yüzle biz bu büyükşehiri daha iyi yönetiriz diyecekler?

Bu yeni düzenlemenin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Tabi bu vesileyle birşey de söylemem lazım biliyorsunuz ana muhalefet her zamanki gibi bu Kanunu da aldı bu tasarıyı kanunlaştıktan sonra Anayasa Mahkemesi'ne götürdü 'olmaz' dedi, 'böyle bir Büyükşehir Yasası olmaz' dedi. 'Zaten ta Konya'nın en ücra ilçesine büyükşehir nasıl hizmet verecek olur mu böyle şey' dedi. 'Antalya Büyükşehir Kaş'a, Gazipaşa'ya nasıl hizmet verecek' dedi, bunları söylediler. Fakat Anayasa Mahkemesi tabi reddeti, hak yerini buldu. Şimdi bunların şunu merak ediyorum hangi yüzle gelip de 'biz bu büyükşehiri daha iyi yönetiriz' diyecekler. Hani olmazdı büyükşehir belediyesi anlayışı yanlıştı? Şimdi hangi yüzle geleceksin buraya? 

Ben inanıyorum ki benim halkım, benim Konyalı kardeşim, bunlara 30 Mart'ta gereken dersi, gereken cevabı verecektir. 30 Mart Türkiye'miz için tüm insanımız için bir milat olacaktır, 30 büyükşehir ne demek biliyor musunuz, Türkiye'nin yüzde 75'i demek yani nüfusumuzun yüzde 75'i bu 30 büyükşehirde yaşıyor. O bakımdan çok büyük önem taşıyor. Onun için çok çalışacağız ve nasıl olsa Konya yüzde 70'lere kadar ulaştı bu bize yeter... Yetmez.  Bu oranı daha da öne alacağız, niye Konya, Türkiye genelinde AK Parti oylarında bir numara olmasın, en yüksek oy oranına çıkmasın. Bunu doğrusu Konya'dan ve Konyalı kardeşlerimden bekleriz''

Bugünün, açılışını yapılan eser ve hizmetlerin Konya'ya hayırlı olmasını dileyen Başbakan ''kapı kapı dolaşacağız, durmak yok yola devam diyoruz'' dedi. Erdoğan, konuşmasının sonunda salondaki izleyenlerle 'beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısının sözlerini tekrarladı.

-Törenden notlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Konya Havaalanı’ndan toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’ne otobüsle geldi.

Törenin gerçekleştirileceği salon içerisinde “1071’e minnettarız, 2071’e hizmetkarız”, “Haydi büyük usta, Ecdad’ın bıraktığı yerden…” şeklindeki pankartlar dikkat çekti.

Konuşması sık sık “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratlarıyla kesilen Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve kendisine eşlik eden bakan ve milletvekilleri ile yatırım ve hizmetlerinin toplu açılışını gerçekleştirdi. 

Erdoğan dana sonra eşi Emine Erdoğan ile tribünlere yönelerek vatandaşları selamladı ve satranç takımı dağıttı.